Pasmina pasa

Psić spašava zahvaljujući svojojmentalne i fizičke osobine smatra se neophodnim asistentom u spašavanju ljudskih života na vodi. A jedinstvena kombinacija snage i plastičnosti, zastrašujuće vrste i dobroćudnog raspoloženja, visoka inteligencija i izvanredna memorija donijeli su ovu priznanja u cijelom svijetu.

Pas ronilac - karakterističan

Ronilac, ili Newfoundland, je velika, izdržljiva iMovable pas, čija prosječna težina doseže 55-70 kg. Glava psa je vrlo velika. Trn kubu, kratko. Uši se vješaju. Rep je srednje duljine. Ronioca je duga i glatka, osjeća se krut i osjeća se kao masnu, pa se nikada ne vlazi.

Pas ronioc je lik

Newfoundland ima lijep lik kojinikada neće izgledati dosada, bijes ili glupost, što je tipično za američke pasmine. Ronilac spaja takve osobine kao hrabrost i razum, pamet i milovanje. Svjesni svoje snage, pas se ponaša ponosno i mirno. Ova pasmina je savršeno orijentirana u okolnostima i uvijek zna kada treba pokazati zube.

Hrana za pse

Jedući takav veliki pas kao ronilac bi trebaobiti pun. Pas treba dnevno jesti dovoljno mesa (40-50%), stalni pristup svježoj vodi. Prilikom planiranja prehrane, ne zaboravite uzeti u obzir dob životinje. Štenci bi trebali jesti hranu zasićenu vitaminima i mineralima. To će odrediti zdravlje i ljepotu pasa u budućnosti.

Psi su odrasli zdravi, pažljivopokupiti hranu. Hranite psa dvaput dnevno. Dok se zubi ne mijenjaju, nemojte joj dati čvrste kosti. Feed Newfoundland s vitaminom i mineralnim kompleksima (vitamini skupine A, B, kalcij, fosfor, magnezij).