Štenad istočnoeuropskog ovčarskog psa

Dovođenje štene istočnoeuropskog ovčara u kuću,moramo pokušati ostaviti njega i majku bezbolno što je više moguće. Nakon preseljenja u novu kuću izvrstan je test za štene. Stoga ga ne pogoršavajte i prijelaz na novu vrstu hrane. Saznajte od uzgajivača kako je hranio štene i po prvi put ga i dalje hranio kod kuće.

Hranjenje štenaca istočnoeuropskog ovčara

Jedan od glavnih pokazatelja dobrog zdravlja iapetit je težina štene istočnoeuropskog ovčara. U dobi od mjesec dana beba treba vagati 3,5 kg, au mjesec i pol 6-8 kg. Za dobru dobitak težine, važno je pravilno hraniti štene. To bi se trebalo dogoditi na jednom mjestu i otprilike u isto vrijeme. Hrana ne smije biti vruća.

Do dva mjeseca starosti štene moraju biti hranjenešest puta dnevno. U dobi od 4 do 6 mjeseci štene jede pet puta dnevno, od 6 do 8 mjeseci potrebno je hraniti četiri puta, i od 8 mjeseci do godine dana - tri puta dnevno. Nakon godinu dana od štenaca su hranjeni kao odrastao pas - ujutro i navečer. Mlijeko prinos štene samo do tri mjeseca, a zatim se postupno početi kuhati kaša na vodi, ali se mliječni proizvodi moraju biti u prehrani vučjak stalno.

U dobi od preko 3 mjeseca, štene bi trebao biti dijetasastoje se uglavnom od sirovog mesa, povrća, svježeg sira i ribe. Meso je glavna hrana za psa. Bolje je ako je govedina s niskim udjelom masti, izrezana na komadiće. Ribu se može dati samo more, malo zavareno. Korisno je učiti štene da jede voće i povrće u sirovom obliku.

Ako želite hraniti štene istočne EuropeOvčari nisu prirodna hrana, već gotova profesionalna hrana, a zatim ne miješajte ove dvije vrste hrane. Svježa voda bi uvijek trebala biti na mjestu dostupnom štencu.

Zabranjeno je hraniti štene istočnoeuropskog ovčara s masnim masnim sortama, pušenim proizvodima, začinjenom i začinjenom hranom.

Podizanje štene istočnoeuropskog ovčara

Istočnoeuropski ovčar je takva pasminapsi, čiji odgoj zahtijeva da gospodar bude strpljiv i ustrajan. I da počnemo odgajati štene potrebno je odjednom, čim ga dovedu kući. Roditeljstvo štene vrlo je usko povezano s ispravnim sadržajem vašeg ljubimca. Prije početka treniranja, dijete mora biti osposobljeno za sve potrebne vještine s kojima će biti lakše učiti u budućnosti. Štenac bi trebao dobro poznavati njegov nadimak, obavljati najjednostavnije naredbe: "Za mene", "Sjediti", "Leći", "Mjesto", "Aport". Da bi se to naučilo potrebno je samo u formi igre, bez primjene ni najmanjih nasilja. Svaki zadatak koji obavlja štenac treba potaknuti milujući, pohvalom i delikatesom. I odgoj, a potom i trening štene istočnoeuropskog ovčara, mora proći od jednostavnih do složenih i lakih do teških.

Obrazujte, au budućnosti i trenirajte štenemora biti isti član obitelji. Nemojte udariti dijete! Jedina je moguća fizička kazna za njega - ne malo trljanje na grebenu. Ako je štene počinio određeno djelo, mora se kazniti odmah nakon što je počinjen, a ne nakon nekog vremena, jer kasnije dijete neće razumjeti za što se kažnjava.

Štenci istočnoeuropskog ovčara

Nemojte dopustiti da se štene popne na krevet, uzmi hranus vašeg stola. Štoviše, sve zabrane moraju djelovati stalno, bez ikakvih iznimki. Vrijedi samo za tebe samo jednom štene da dopustiš nešto zabranjeno, i neće više moći odmašiti!</ P>

Štenci moraju naučiti komuniciratiostali psi. To će ga učiniti smjelijima, au budućnosti će biti manje agresivno. Ne smijete dopustiti da se klinac trči nakon drugih pasa, ptica ili automobila.

Ako uspostavite pouzdani kontakt s vašim štencem istočnoeuropskog ovčara, razvijat ćete se u njoj dobre kvalitete usluga, a od vašeg kućnog ljubimca kasnije će odrasti izvrstan čuvar.