Europski ovčar

Bez straha i vjernih istočnoeuropskihShepherd je uzgajan u vrijeme Sovjetskog Saveza i bio je služen kao službeni pas. Još uvijek se smatra jednim od najpopularnijih pasmina zbog izuzetne predanosti, inteligencije i pouzdanosti.

Karakteristike pasmine istočnoeuropskih pasmina

Ovčar od istočne europske pasmine je pas,Ima jak, mišićav ustav s dobro razvijenim kosturom. Ravna linija leđa čini gotovo pravi kut sa stražnjim nogama. Visina u grebenu je oko 70 cm, a mužjaci su iznad kuja. Pas teži oko 50 kg. Pas izgleda impresivniji i jak, glava je veća i prsa su razvijenija. Pas ima gustu krupnu vunu s debelim podslojevima. Standard pasmine omogućuje boju kaputa istočnoeuropskog pastira crnog, crnog tanka, ljepljivača, zonu-sive, pa čak i zonirano-crvenu.

Obilježja karakteraIstočnoeuropski ovčji pas su izdržljivost, neumornost i aktivnost. Prema standardu pasmine, istočnoeuropski ovčar mora u svakom trenutku moći obavljati zapovijed svog gospodara. Obranivši ga i čuvajući imovinu, ovčji pas može prikazati neograničenu hrabrost i spremnost za djelovanje. Međutim, ovčji pas ne bi trebao biti sklon nerazmjernoj agresiji.

Ovaj pas nepovjerljiv strancima, premaneprijatelji - nemilosrdni, ali s djecom je vrlo srdačan i ljubazan, sa zadovoljstvom ih čini tvrtkom u mobilnim igrama. Ovaj mirni, dostojanstven pas može postati pravi član vaše obitelji. S drugim kućnim ljubimcima, pametan istočni čovjek živi bez sukoba.

Europski ovčar je uravnoteženkarakter, snažan živčani sustav, ima akutni njuh i sluh, šuti tijekom rada. Ove njezine osobine i urođeni instinkt straže vrlo su vrijedni za čuvanje psa.

Trening istočnoeuropskog pastira

Ovaj pametan pas je odličan za obuku iodgoj, može doći do raznih novih elemenata u treningu. Vrlo se sviđa skakanje, prevladavanje raznih prepreka. Tijekom treninga, aktivno obavlja različite zadatke vlasnika, pastir troši svoju energiju na najbolji mogući način.

Započnite obrazovanje štene istočne EuropePastiri mogu biti u dobi od četiri do pet mjeseci. Međutim, budite strpljivi, sjetite se da je proces obrazovanja vrlo dug. Pas je sklon osjećati "čvrstu ruku", tako da trener mora odabrati pravu taktiku, a također može zanimati pastir za izvršavanje naredbi. Ne smije se poslušati ni po vlastitoj zapovijedi, nego po vlastitoj volji, i primiti radost iz studija. Odgoj i obuka trebaju se održavati samo na temelju ohrabrenja, a ne kazne.

Za vlasnika, proces učenja psa također bi trebao biti zabavan. Vrlo je važno uspostaviti bliski odnos vlasnika s ovčarom - to će vam pomoći u osposobljavanju i obrazovanju psa.

Trening istočnoeuropskog pastira

Osim toga, uzgojni psi morajutreba komunicirati s drugim psima kako bi se izbjegao pretjerano neprijateljstvo. Ako vlasnik odvede štenad da hoda samo na pustom mjestu, onda postoji mogućnost da će zlonamjerni, samozatajni pas izrasti iz štene, izbjegavajući kontakte.</ P>

Za održavanje istočnoeuropskog psa ova kuća idealno se uklapa, no potrebno je zapamtiti da je nemoguće stalno držati lanac: možete rasti agresivni i opasni pas.

Ispravno školovanje istočnoeuropskih ovčara dobivate izvrsnu stražu i tjelohranitelja koji voli obitelj u kojoj živi i brine za nju.