Obuka njemački ovčar štene

Imate kućnog ljubimca i odmah s njimpostavljeno je pitanje: kako podići štene njemačkog ovčara? Obrazovanje štene prije svega je njegov odgovarajući sadržaj i obuka u osobnoj higijeni. Do dobi polugodišnji Njemački ovčar štene treba znati njegov nadimak, izvršavati naredbe kao što su „Za mene”, „next”, „sjedi”, „Sic”. Učiti štene tim timovima mora nužno u obliku igre, a ne koristeći nasilje ili kaznu. Za svaku naredbu vašeg ljubimca izvodi se ispravno, treba ga pohvaliti i dati mu poslasticu. Timovi moraju biti dani u strogom obliku, na primjer: "Lezi", a ne "Lezi". Tek tada će štene postupno početi izvoditi ih ispravno.

Podizanje njemačkog ovčjeg štene

Vlasnik njemačkog ovčjeg štene trebao bi biti opskrbljenstrpljenje, jer obrazovanje i osposobljavanje - to je uznemirujuće. U razumijevanju štene, vaša obitelj je paket, čiji vođa je vlasnik obitelji. I vlasnik odabere vlasnika. Najčešće su one iz obitelji koja se najviše angažira sa štencem.

Ako želite da štene postanu sigurniZamislite, a zatim ga iz svake igre izlazi iz pobjede. Ako bi to trebalo biti kažnjeno, učinite to odmah nakon nepravilnog ponašanja. Ne biste trebali gnjaviti dijete za hladnoću u hodniku, što je učinio kad niste bili kod kuće. Ponekad domaćin počinje postaviti štene na tuđe, pokušavajući konkretno pozvati ljutnju malog psa. To se ne može učiniti, jer, postajući odraslom osobom, takvo će štene biti prekomjerno agresivno pa čak i nekontrolirano.

Tijekom treninga njemačkog ovčjeg štene,dati mu čestim i monotonim zapovijedima: od ovoga će se brzo umoriti i izgubiti na treningu bilo kojeg interesa. Kada, na kraju hoda, štene ne žele otići kući i zanemaruju naredbu "Za mene", najbolje je da ga odvratim od nečega, igrajući se malo više, a zatim dođem kući.

Nemojte zaboraviti da je ovčar još uvijek stražarpsa, stoga je potrebno podignuti zaštitne osobine, uzrokujući nepovjerenje prema strancima. Ne treba mu strancu dopustiti da miluje štene, zadirkuje i daju mu raznovrsne predmete. Kada stranac ulazi ili ulazi u stan, držite štene na mjestu. Kada stranac prođe, hvali svog ljubimca s "Dobra" zapovijed. Na taj ćete način odgojiti psa o strancima koji se pojavljuju u vašoj kući, au vašoj odsutnosti neće dopustiti ni puštanje stranca.

Nakon što je vaš ljubimac dovoljno jak ifizički i psihički, možete početi trenirati njemački ovčar štene na opću stopu treninga. Razlika između podizanja štene i obuke je da se štene podigne bez prisile, ali trening osigurava bezuvjetno ispunjenje pasa svih naredbi vlasnika. Između vlasnika životinje i psa mora postojati dobar kontakt i apsolutno međusobno razumijevanje. Tek tada će dobro uzgajati pas izrastati iz štene, koji poštuje svog gospodara ne zato što ima štap u rukama, već zato što ga poštuje. A to možete postići pod jednim uvjetom: sve naredbe koje dajete moraju biti jasne za štene.

Jedan od problema u podizanju psa je da se njemački ovčar ubodi.

Obuka njemačkog ovčara štene

Najčešće igra samo, ali napokon, vlasnikNe sviđa mi se, pa ti moraš pokazati štene što te boli. Da bismo shvatili kako to radimo, moramo promatrati igrače štenaca: ponekad vrište, to jest, signaliziraju na takav način da ih je drugi igrač ozlijedio. Stoga, ako štene ugrize, objavite sličan zvuk cviljenja, čime se jasno vidi da ste povrijeđeni i neko vrijeme zanemarite dijete. Tako će uskoro shvatiti da ne možete ugristi.</ P>

Kad se štene pretvore u četiri mjeseca, možeteidite s njim na tečajeve obrazovne obuke. A od 10-12 mjeseci možete početi trenirati psa po općoj stopi treninga. U učionici, iskusni instruktori pomoći će vam da razvijete pouzdanog pastira i lojalnog prijatelja jednog njemačkog pastirskog štene.