Kako hraniti njemački ovčar

Njemački ovčar jedan je od najvažnijihpopularne pasmine pasa. Dovoljno je velik, vrlo izdržljiv, može se dobro prilagoditi različitim uvjetima života, ali za pravilan razvoj njemački ovčar mora imati pravilnu prehranu. Otkrijmo koji je najbolji način prehrane njemačkog ovčara?

Čim imate štene njemačkog ovčara,morate odlučiti kakvu hranu ćete ga hraniti - prirodno ili gotove suho. A ovdje je ideal samo hrana koja je pogodna za vašeg psa. A ako odaberete jednu vrstu hrane, ne smije se mijenjati: hrana treba biti uravnotežena. Za hranjenje trebate imati dvije velike zdjele - jednu za hranu, a drugu za slatku vodu.

Da biste izbjegli trbuh, njemački ovčarHranjenje je potrebno samo dva puta dnevno - ujutro i navečer, a nužno nakon šetnje. Ako životinja ne želi jesti hranu, zdjelu hrane mora se očistiti nakon 10-15 minuta, a ne dano do sljedećeg hranjenja.

Njemački ovčar je vrlo inteligentna životinja sčvrsti lik, tako da se neprestano podsjetite tko je gospodar kuće i da joj diktiraju svoje životne uvjete, a ne prilagođavaju se psu.

Što da hranim odraslog njemačkog ovčara?

Najvažnija komponenta u prehrani njemačkogOvčari su proteini koji se nalaze u mesu, ribi, jaja, mliječnih proizvoda. Oni utječu na ispravnu strukturu i rast psa tijela. Osim toga, u prehrani psa mora biti prisutan ugljikohidrati, koji opskrbljuju životinju energijom - to su žitarice i pekarski proizvodi. Masti će doprinijeti akumulaciji energije, tako da dijeta treba uključiti maslac i biljna ulja. I, naravno, vitamini i razni mikroelementi koji podržavaju ispravno funkcioniranje tijela psa. Pronađeni su u povrću, voću, žitaricama.

Kako ne možete hraniti njemačkog ovčara?

Za hranjenje njemačkog ovčara

Hranjenje njemačkog ovčara

apsolutno ne odgovara hrani i različitim ukusimaNaš stol: sol, šećer, salam i cervelat mogu uništiti zdravlje vašeg ljubimca. Pastirsko štene ne smije se dati kost do trenutka kada su zubi potpuno formirani. Kosti ptica uglavnom su zabranjene pastirima u bilo kojoj dobi. Začini, začini i mirisi mogu biti razlog zbog kojeg je pas izgubio osjećaj mirisa. Organizam njemačkog ovčara ne zamjećuje janjeći i svinjetinu, pa je bolje isključiti ove vrste mesa iz prehrane pasa. Mliječno bi trebalo dati štene do četiri mjeseca. Ali proizvodi od kiselog mlijeka korisni su za pastir.</ P>

Stopa hranjenja izravno ovisi o fizičkoj aktivnosti ovčjih pasa. Ako je vaš ljubimac normalno dobro hranjen i ima dobro razvijene mišiće, onda se pravilno hrani.