Kako hraniti mops

Imate šarmantan štene od gazda, a vi ne znate što ga hraniti? Sljedeći savjeti pomoći će vam u ovom teškom izdanju.

Najprije odredite koji vas hraniće hraniti vašeg ljubimca: prirodno ili spreman. Mišljenja veterinara razlikuju se po ovom pitanju. Neki od njih vjeruju da u gotovom krmu sadrže sve hranjive tvari potrebne za mops. Drugi tvrde da su samo prirodno svježe meso, razne žitarice i mliječni proizvodi korisni. Hraniti pilić gotovom hranom je mnogo praktičniji: ulijte hranu u zdjelu i sve. No, pri pripremi prirodne hrane morat će se skuhati. Na taj način je na vama kako hraniti pug bolje.

Što hraniti štence pugs?

Morate naučiti od uzgajivača, krmomkoji brand je hranio, i, nakon što dođe kući, morate dati štene iste hrane. A ako uzmete u obzir da svaki proizvođač pasne hrane oslobađa ih za različite uzraste, onda vam neće biti teško odabrati potrebnu prehranu za mops.

Mjesečno štene mora biti hranjenopet do šest puta dnevno, od tri do šest mjeseci kunića se hrane četiri puta dnevno, a nakon šest mjeseci i do godinu dana - tri puta dnevno. Nakon što se odraslo štene pretvori u godinu dana, potrebno je prevesti u režim hranjenja odraslog psa - dva puta dnevno.

Pug, kao i svaki drugi pas, po svojoj prirodi- grabežljivac. Dakle, u svojoj prehrani treba prevladati proizvode proteinskog podrijetla: peradsko meso, janjetinu, govedinu, kunić, ribu, nusproizvode (nužno kuhano), kiselinski mliječni proizvodi. Ponekad možete dati jajaš. Štenci štenaca trebaju imati popravljene sirove sirovine. Kuhane kosti strogo su zabranjene pugs, kao što se ne može dati svinjetini. Za štence čajevi - heljda, zobena kaša, riža - trebate kuhati na mlijeku, ribi ili mesnoj bujici. Kako štene odrastaju, mlijeko se mora isključiti iz prehrane, jer tijelo pasa više ne apsorbira.

Kako hraniti odrasle pug?

Odrasla pug, osim onih proizvoda koji su većbili su na popisu, možete hraniti pecivo ili sirovo povrće, voće, pa čak i sitne kriške sira - to je poslastica za njih! Ako je potrebno, dajte mladić slanu ili suhu ribu. Uvijek bi pas trebao imati čistu vodu.

Kako hraniti štenad mopsu

Da bi pug imao dobar apetit, mora puno hodati i aktivno se kretati.</ P>

A sada je važno saznati što ne može hraniti pug? Mops je pas koji voli jesti, ali ne zna mjera i sklon je prejedanju. Stoga vlasnik treba strogo ograničiti količinu hrane za svog kućnog ljubimca i ne pokvariti razne brošure. Nemojte zaboraviti da, baš kao i osoba, prekomjerna težina u mlataru može dovesti do teških bolesti. Ne možete uključiti u zdjelu, krumpir, kruh, masno meso i razne slatkiše.

Pažljivo promatrati hranu vašeg pug, i on će rasti zdrav i aktivan za radost njegovih majstora.