Kako hraniti njemački ovčar štene

Odaberite jelo

Pravilna prehrana, kao što je poznato, jedan je od obveza zdravlja. Isto vrijedi i za kućne ljubimce, pa je važno znati što hraniti štene njemačkog ovčara.

Hrana koju kuhate ručno ili pohranjujetefeed - to je ono što možete hraniti njemačkim pastirom. Vi odlučite što želite dati prednost. Trgovina hranom viših razreda ni na koji način nije niža od domaće hrane, oni su savršeno uravnoteženi i sadrže sve hranjive tvari potrebne za pse. Jedna od suptilnosti je da, nakon što odaberete feed jedne marke, idite na hranu druge marke morat ćete postupno. Prednost skladištenja hrane je u njihovoj udobnosti i štedi vrijeme vlasnika. Osim toga, za štenad postoje zasebne serije feedova.

Domaća hrana

Ako odlučite da je vaš dlakavi prijatelj dostojansamo prirodna hrana, potrebno je sastaviti prehranu njemačkih pastirskih štenaca. Glavni sastojak u prehrani pas je meso. Za štence u dobi od 1 do 2 mjeseca, morat će se ostrugati komadom žlice. Prikladno kao kuhani i sirovi proizvodi (pre-zamrznuti kako bi dobili osloboditi od parazita). U dobi od 4 mjeseca štene mogu ponuditi odjeću i ribu. U prehrani bi se trebali pojaviti najviše dvaput tjedno u vlažnom obliku (srce, pluća) ili kuhana (jetra, riječna riba).

Svakodnevno štene treba dati mlijeko (do četiri mjeseca). Od mliječnih proizvoda, također trebate sir, Adyghe sir ili brynza.

Sa dva mjeseca starosti vaše štene će trebati dati velike kosti, a povrh svega, kad sve bebe zubi će biti zamijenjena (to se događa u dobi od 5 mjeseci).

Uz meso, štene dobivaju kašu od žitarica (heljde, pyshenka, zobene pahuljice itd.), Crni kruh i povrće (rajčica, sirovi krumpir). Evo popisa onoga što ne možete hraniti njemački ovčar:

  • grah;
  • slatkiši;
  • sirovo svinjetina i janjetina (u njima može biti uzročnik kuga);
  • začini i sol;
  • suhe žitarice.

Ljubite svog ljubimca, brinite o tome i zapamtite da je pravilna prehrana njemačkog ovčjeg šteneta i, stoga, njegovo zdravlje, u vašim rukama.