pas za zaštitu privatne kuće

Svi znaju da je najbolji čuvar privatne kuće, naravno, pas. No, kad odlučite pokrenuti kućnog ljubimca, shvatite ozbiljno.

Tko biste izabrali za čuvare s četiri noge? Uzmimo kratki pregled pasmina pasa koji su namijenjeni za čuvanje kuće, a zatim odabrati tko vam se najviše svidio.

Pas uzgajati za sigurnost kuće

Nitko nije sumnjao da će broj jedan biti Njemački pastir, S pravom je dobila zlatnu medalju - ovonajbolji pas za sigurnost kuće, a ona ima puno prednosti. Predstavnici ove pasmine su vrlo lako obučeni, možete reći za sebe. Vrlo su pametni i prilagodljivi. Stoga, ako nikada prije niste imali psa, taj pastir je idealan izbor za početnike.

Njemački ovčar ima nevjerojatnu brzinu, onaje jak. Pas ima savršeno razvijen instinkt skrbnika i skrbnika, a takva se pobožnost rijetko nalazi u bilo kome drugom. Vijeće kinologa - ako još sumnjate koja pasmina bira za zaštitu svoje kuće i zemljišta, stavite je na njemački ovčar, samo ne pogriješite.

Njemački pastir

2. Sljedeća u popisu zaštitnih stijena je Rottweiler, Govor ima da u svojoj starosti možePoludjeti i napasti gospodara. Zapravo, to je psa posvećen i ima razumni um. Ona je izvrsna straža. Samo djeca njezinih pasmina su teže obrazovati od njemačkih ovčarskih štenaca. I rottweiler je vrlo lako razrijediti, i na kraju on neće biti vaš ljubimac, i vi ćete postati njegove optužbe.

Rottweiler

3. Osvojena brončana medalja Moskovski čuvar, Ona se čak ne mora baciti i prepustiti strancima. Dosta ogromne veličine i štapa ovog čudovišta moći. No, kada se trening psi za zaštitu, oni rade s čuvarom više nego s prva dva predstavnika "lajanje" lajanje. Osim toga, to je i ne vrijedi za obuku ove pasmine kako bi zaštitili svoje vlasnike. Bolje je provesti opći tečaj obuke.

Moskovski čuvar

4. Još jedna zdrava moćna pasmina s lijepim imenom alabai, Inače se naziva srednjoazijskog ovčara. Naravno, nitko od razbojnika neće se nerediti s ovim naizgled bijesnim velikim psom. Alabai zahtijeva stalnu kontrolu. Sigurno treba znati tko je vođa - osoba ili on. Nemojte biti sramežljivi kada se treniraju kako bi psovali pastirskog štene, ako to učini isto.

alabai

5. Pričajmo o tome boksači, Ugodna, ljubazna djeca, mirna iposvećena pasmina pasa. Od njih se dobivaju izvrsni čuvari. Vrlo su pokretni, tako da boksači moraju stalno sudjelovati u igrama, npr. Utrkama iza vašeg bicikla.

bokser

Doberman, Staffordshire terijer i cjediljka također dobri stražari. Ali oni imaju tanak sloj masti i vuna je kratka za zle mraz. Stoga ih ne biste trebali odabrati za otvorene web stranice.

Kada treniraš neku vrstu pasaZaštita uzima u obzir sve značajke web mjesta na kojem se nalazi kuća. Je li susjedna, otvorena ili zatvorena. Jedna nijansa - primjećuje se da je za obuku pasa u ograđenim područjima bolje pozvati stručnjaka - nikada se nećete nositi. Životinja će samo leći u kabini ili u nekom drugom prikladnom mjestu za nju i što će dobro zaspavati, promatrajući njezin čudni domaćin s njom ne manje neshvatljivim pomoćnikom prijateljem koji se skokovao oko stranice. Ali čak i ako još uvijek "uvjerite" psa da vas pokorava i izvršava vaše zapovijedi, moramo se sjetiti da neovisna obuka može dovesti do činjenice da će u obrazovanju psa biti nedostataka i nedostataka. Onda ne možete vjerovati takvom stražaru.