belgijski pastirski pas malinois

Pasmina pasa pojavila se belgijski pastir19. stoljeća u Belgiji. Tamo je prvi put ovaj pas bio prepoznat kao najbolja pastirska pasmina i nazvana je belgijski pastirski pas. Do sada je belgijski ovčar poznat kao izvrstan branitelj i čuvar, kao pas za univerzalnu službu.

Opis i standard belgijskog ovčara

U svom izgledu, pas je belgijskiShepherd daje dojam snažne, mišićave. Njeno tijelo je jako moćno, ali dovoljno skladno kombinirano. Ako ocjenjujete siluetu psa, trebalo bi se uklopiti u trg.

Dojka belgijskog ovčara dobro je razvijena,spušta se na stupanj laktova. Šape dugačke, ravne, nisu teške u izgledu. Muž je istaknuo, nešto više od pola veličine glave. Glava belgijskog ovčara je visoka, uši su oštre, stojeći. Visina u grebena pastira doseže 58-62 cm.

Postoji nekoliko vrsta pasmine:

  • Malinois;
  • tervuren;
  • Groenendael;
  • lakenua.

Belgijski Malinois Shepherd ima debele gusteLjepljivi sloj s vidljivim poddlakom. Za malinois, boja je blijeda s crnim uzorkom, što znači crni vrh kose. Takav uzorak ne bi trebao biti dodijeljen u obliku mrlja ili pruga, trebao bi jednostavno zasjeniti osnovnu boju boje.

Belgijski ovčar Tervenur ima više glupostivuna umjerene duljine s vidljivim ovratnikom na vratu. Što se tiče boje, tu su psi s fawnovima s crnim uzorkom i sivo s crnim uzorkom. Poželjno je boja fauna, crni uzorak na koji se također ne bi trebao izraziti u obliku traka ili mrlja.

Belgijski Lakenwo Shepherd se razlikuje odostali su krute grube vune dužine 5-6 cm. Ovaj kratkodlakni belgijski pastir ima boju sive boje s crnim uzorkom koji može potamnjeti crvenkasto-crven. Zbog tvrde kaput, pas ima izražene brkove, obrve i bradicu na njušku.

Grünendahl je apsolutno crni belgijski pastir. Vuna joj je dovoljno dugo, gusta i mekša od ostalih pasmina.

Karakteristike belgijskog ovčara

Po prirodi, belgijski ovčar imakarakter uravnotežen i prilično mirno. Ona je podebljana, poslušna i lojalna gospodaru. U komunikaciji, pas je prijateljski i ne pokazuje agresiju, uključujući u kontaktu s djecom, ako se ne ponašaju agresivno prema njoj.

Trening belgijskog ovčara neće uzrokovatiproblemi: psi ove pasmine su obdareni inteligencijom i inteligencijom iz prirode. Međutim, važno je trenirati ne grubost i okrutnost, ali poticanje ispravnog ponašanja, u ovom slučaju pas će brzo shvatiti što vlasnik želi od njega. Bolje je započeti trening od vrlo rane dobi i učiniti ovaj proces korak po korak, logično i trajno.

belgijski pastir planenur

Belgijski ovčar voli aktivan životni stil,mobilne igre, duge šetnje. Pas ima nepretencioznu prirodu i naviknut je živjeti na ulici (u kaveznici). Belgijski ovčar može živjeti u stanu, ali ne zaboravite na dovoljno tjelesne aktivnosti. Pas će rado sudjelovati u vašim šetnjama, jogovima ili izletima u šahuru.

Štenad Belgijski ovčar, kao i odrasli psi, zahtijeva redovitu skrb za kaput. Preporučuje se češljanje s posebnim četkom. Oprati psa onoliko koliko je prljavo.

Rasti dobro uzgajani i lijepiBelgijski ovčar, od djetinjstva, obratite pažnju na pravu uravnoteženu ishranu (suhu ili prirodnu hranu), stalnu obuku i dovoljnu fizičku aktivnost.