Njemački ovčar

Konačno u vašoj kući pojavio se dugo očekivaniljubimac - njemački ovčar štene. Od prvog dana pahuljasto hrast mora biti podučavan da živi u ljudskom društvu sa svojim pravilima i načelima, pa će odgoj njemačkog pastirskog štene postati svakodnevna dužnost vlasnika.

nadimak

Kao i svaki član vaše obitelji, maliŠtenad mora imati ime, ili nadimak. Odabir nadimka za njemačke pastire zahtijeva iznimnu oprez i promišljanje. Trebao bi biti svijetao, kratak, eufonijski, pamtljiv i odgovarajući spolu psa. Štenac bi trebao čuti nadimak lako na ulici pa je bolje ako se sastoji od zvučnih i čvrstih zvukova. Njemački ovčari su iznimno pametni i pametni životinje pa će štene prije nekoliko dana naviknuti na njegov nadimak i odgovoriti na nju.

osoba

Koje pasmine pasa ne bi imale prednost,ali tvrdeći da su "Nijemci" - jedan od najinteligentnijih kućnih ljubimaca, jedva tko hoće. U pravilu, ovčji psi su psi s iznenađujuće jakim živcima. Značajke njemačkog ovčara bit će nepotpune, ako ne spomenete njihovo samopouzdanje, iskrenost i dobru volju. Imaju snažan instinkt za borbu. Sve te osobine, otkrivajući prirodu njemačkog pastir, čine joj izvrsnim pomoćnikom policije, vojnog osoblja, lovaca i zaštitara. Pored toga, njemački ovčari služe i za slijepe.

Prvi pogled na predstavnika ove pasminedovoljno da se osigura njezina agilnost i snaga. To su jake, dobro izgrađene životinje srednje veličine s dubokim prtljažnikom. Takvi psi idealno bi trebali kombinirati izvrsne radne osobine s plemenitim izgledom. Mjesto podrijetla ovaca nije važno: stoljetno uzgoj je ovom pasminu dao izrazito oštrim umom. Pored toga, njemački ovčar i djeca u jednoj kući savršeno se slažu. Kućni ljubimac nikad neće dopustiti da se djeca uvrijedi.

trening

Osim mjesta za štene, hraneći zdjele,ležaljkama i igračkama, potrebna vam je još nešto što ima mnogo više. To je, naravno, trening štene njemačkog ovčjeg psa, za početak što je potrebno što je prije moguće. A onda često postoje problemi, jer većina vlasnika i ideja kako trenirati njemački ovčar nemaju. Ali ovo je mukotrpan i vrlo složen proces koji uspostavlja apsolutni kontakt između kućnog ljubimca i njegovog vlasnika. Prije nego što njemački ovčar podučava timovima, potrebno je uspostaviti prijateljska prijateljstva s psom.

Moderna obuka njemačkih ovčaraprovode se druge pasmine s ciljem stvaranja u kućanstvu neodlučivog učinka konkretnog skupa naredbi koji pomažu u postizanju određenih ciljeva. Tako se dogodilo da pas za život s muškarcem mora biti barem elementaran

kako trenirati njemački ovčar

Vještine kućanstva poput bacanja štapića,hodanje, razumijevanje zabrane. Uobičajena potraga za beskućnicima u dvorištu također je vrsta obrazovanja povijesno grabežljivaca i lovaca predodređenih vještina. Ako njemački ovčar nije obrazovan ili podigao ispravno, završit ćete s nekontroliranom i nesretnom životinjom koja u nekim slučajevima može predstavljati prijetnju društvu. Važno je zapamtiti da je neobični pas za posluživanje mnogo opasniji za druge nego bilo koji drugi neobučeni predstavnik drugih kategorija pasa.</ P>

Ako shvatite da niste u mogućnosti nositi ses karakterom psa, ne možete ga stručno osposobiti, povjeriti ovaj proces profesionalcu. Tada će vaš ljubimac postati pravi prijatelj i velik pomagač.