kako odabrati njemački ovčar štene

Prije odabira njemačkog ovčjeg štene,Potrebno je unaprijed odlučiti što je potrebno. Ova pasmina, čiji predstavnici mogu biti vas izvrsni drugovi, odani prijatelji, branitelji i stražari. Ili možda želite postati prvak i rasti budući pobjednici izložbi i natjecanja? Tada će kriteriji biti posve drukčiji.

Kriteriji za odabir

Kupnja štenaca njemačkog dugogodišnjeg ovčarcaza uzgoj, potrebno je detaljno upoznati s pedigreom svojih roditelja. Za vašeg ljubimca je postao prvak, njegovi roditelji također trebaju imati titulu prvaka, iako mogu dati heterogene potomke. Često od uzgajivača gljiva dodjeljuje najobožavajuća djeca, koja će koštati u skladu s tim. Usput, niti jedan uzgajivač nikad ne može jamčiti da će vaša beba u budućnosti postati prvak. Uostalom, uz pravi izbor, štene njemačkog ovčara trebaju sličnu njegu, uravnoteženu prehranu s punim udjelom. Također, opću obuku treba kombinirati s posebnim oblicima obuke. I uz sve to, karijera izložbe trajat će samo 5-7 godina.

Važno je napomenuti da je kupnja tinejdžerskog štenerizik. Čak i ako je dobio dovoljno visoke ocjene, u dogledno vrijeme može se otkriti ranije latentne nedostatke. Ako je štene, koje je već proveo puno vremena i energije, stavljeno na prodaju, onda je stvar nečista ...

Kako odabrati psa za pratnju?

Pri odabiru ljubimca, takva brušenjana ništa. Prosječne ocjene roditelja za eksterijer bit će dovoljne. Vaš pas neće biti u mogućnosti uzeti nagrade, sudjelovati u uzgoju, ali za ostale parametre neće dopustiti elitnim psima. Osim toga, takvo je štene tri puta manje. Naravno, hranjenje i obuka njemačkih ovčarskih štenaca ostat će jedan od glavnih zadataka skrbništva. Ali najvažnija stvar je da ćete dobiti nježan, iznimno pametan, vjeran prijatelj.

Odabir štene za uzgoj

Za uzgoj oplemenjivanja potrebno je kupitikuja. Istodobno, njezina majka mora biti iz legla elitne kuje koja je više puta davala štenad prvoklasnim štencem. Ako odlučite uzeti štene iz prve leglo, majka i baka trebaju donijeti isključivo kvalitetne štenad.

Slično tome, muškarac koji je sudjelovao u vezivanju također mora imati visoku osobinu. Izvrsno, ako njegov rodovnik sadrži popis nagrada iz izložbi i različitih natjecanja.

Zdravlje Značajke njemačkog ovčara

Ovčari često dobivaju displazijezglobova kuka. Svaki drugi pas ove pasmine nosi dvostrane displazije. Pri odabiru štene, pažljivo pročitajte rodovnicu. Ako je barem jedan predak štene bio bolestan, onda ga bolje napustite. Štenad njemačkog ovčara također može imati takve bolesti kao što je okretanje kapljica, katarakta, kongenitalne i stečene epilepsije. Nedostaci i nedostatci uključuju svjetlosne oči, kratku čeljust, ogrebotine oko ušiju i upletene udove.

štenci dugogodišnjeg njemačkog ovčara

Što se tiče ispravnosti okluzije, dopuštenoPodvlaka ne smije biti veća od 2 milimetra. Naposljetku nestaje iz štene. Štakor ne bi trebao imati stojeći vrh ušiju, sve do 3,5 mjeseca, jer to je dokaz nedostatka vitamina D. Obratite pažnju na tvrđavu okosnice. Prevelika čela i uska njuška smatraju se manjkavostima, a težina štene njemačkog ovčara u mjesečnoj dobi ne bi trebala prelaziti 4 kilograma. Tarnjena kosa, nadutost trbuha i proljev u njemačkom ovčarstvu može govoriti o prisutnosti crva.</ P>

Čak i ako je njihova vlastita znanja o standardima pasmine, vi ste sigurni da se konzultirati stručnjaka, obrazovan u najzanimljivijim i obećavajuće linije, višak neće.