štenci japanske brade

Japanski hin - minijaturni, ali vrlo graciozanPas, koji je bio vrlo cijenjen čak i na sudu plemstva japanskih careva. Obični ljudi su bili zabranjeni čak i da ga dodirnu. Tu i danas, japanski bradavica su rijetki, a najčešće se kupuju u rasadnicima za predbilježbu.

Opis uzgajanja japanskog hina

Japanski hin je mali pas,rast do 25 cm Postoje dvije kategorije pasmine: više minijaturnih predstavnika teže 2-3 kg, veće - 3-3,5 kg. Boja japanske brade je bijela s crnim mrljama i bijela s crvenim mrljama. Vunena je brada prilično mekana, srednje duga, na repu, na ušima i vratu - dulja i svilenkasta.

Štenci japanske brade, kao odrasli psi,vrlo su razigrani, veseli, odani, imaju laganu temperamentu. Psi ove pasmine vrlo su vezani za vlasnika, ne mogu podnijeti usamljenost i mogu biti ljubomorni drugim životinjama u kući.

Japanski Hin: odgoj i obuka

Japanski hin može biti dobro obrazovan, sod djetinjstva, dopire do osobe, osjećajući svoju toplinu, u njemu vidi drugu za svoje igre, šetnje i sretan život. Trening japanske brade trebao bi započeti odmah od trenutka kad se štene pojavi u kući. Učite štene na svoj prvi poziv da vam pristupite. Ova vještina bit će važna na šetnjama, tako da kotači bicikla, automobila, motocikala ne utječu na kućne ljubimce.

Parenje japanskom bradom

Do prvog parenja, japanski hin je spreman za 15 mjeseci, ali ne kasnije od 3 godine. Nije preporučljivo pletiti pse koji nisu dosegli težinu od 2 kg, jer rad može biti vrlo težak.

Važno je odabrati pravi dan za parenje, češćesve to je 8-12 dana estrusa. Nakon nekoliko dana održava se još jedan "kontrolni" sastanak između partnera. Partneri za parenje japanske brade pažljivo se odabiru omjerom genetičkih svojstava. U smeću, obično 3-4 štenad, rjeđe 6.

Mjesec i pol već su odabrani štenadstručnjaci. Pups s odstupanjima od standarda pasmine, lomljenih repova, kongenitalnih defekata čeljusti i slično odbacuju se. Takvi štenad japanske brade više ne mogu sudjelovati u uzgoju i prodaju jeftino.