Toller

Nova Scotia Duck zvonjava retriver (službeni naziv -Nova Scotia Duck zvonjava retriver, odnosno „novoshotlandsky mamac patke retriver”) na jednostavan Toller je lovački pas. Diljem svijeta proglasili svoje postojanje 1945. godine u Kanadi. I u 1987. pasmina je priznata od strane Međunarodnog kinološkog saveza, a do danas je postala vrlo popularna u mnogim europskim zemljama. Njihov naziv „Toller” dolazi od riječi „Tollen”, što znači „da se, privući.” Moderno značenje riječi «Toller» znači nešto sasvim drugačije - zvono zvono, zvono.

Opis vrste

Prosječni rast ove pasmine je 45-51 cm. Ako uzmemo u obzir Toller, zajedno s drugim retrivera, ova pasmina se odlikuje kompaktnim dimenzijama, ali to nimalo ne zaostaje u izdržljivosti. Oni imaju crveno-crvena boja s bijelim (najmanje jedan) oznake na atraktivnoj licu, prsima, repu i šapama. Isti srednje dužine kose, vodoodbojna, s gustom poddlakom. Na poleđini je ponekad valovita kosa. Glava je klinastog oblika, s vrlo širokim zaobljenim lubanje, s postupnim, ali znatan pomak od čela prema njušci. Oči Toller retriver srednje i svjetlo žute boje, a uši postavljene visoko, vrlo gusta i druženje. Boja kapaka, nosa i usta su obično crne ili može odgovarati boji dlake.

osoba

Cijeli svijet novoshotlandsky patka retriveraTo je poznat po svojoj jedinstvenoj sposobnosti da mamac (zbog svoje razigranosti) i donijeti ptice močvarice. Tijekom ovog Toller retrivera i voli najviše lovaca. Ipak, kao štene, odaberite obitelj Toller je trenutno vlasnik i kasnije pokušava slijediti samo ga. Što se tiče stranaca, i pse, a zatim su retriveri su prilično rezerviran.

Novoshotlandsky Toller retriver je lako trenirati,samo ako se javlja u obliku igre, kao što je on inteligentan i apsolutno ne agresivna. On je razvio lovački instinkt, izdržljiv i snažan. Psi ove pasmine smatra odličan

Nova Scotia Duck zvonjava retriver štenci

plivači. Uporni retrivera na kopnu i vodi, brzo reagira na bilo kakav znak hrani. Toller vesela i sretna igrati s majstorom, i priliku da ide u lov, on se pretvara u živo, sjajeći sreće psa. Prosječna dužina života retrivera je 15 godina. </ P> briga

Toller retrivera potrebni tjedničešljanje vune, a tijekom procesa Molting treba provoditi češće. Pas kandže trebala biti prekinuta. I odrasli psi i štenci Nova Scotia Duck zvonjava retriver potrebna fizičkog treninga i slobodnog prostora.