Psi za sigurnost kuće

Kupnja psa vrlo je teška i uznemirujuća. Ako samo želite kupiti kućnog ljubimca za bebu, sve je puno lakše. Ali, teže je odabrati pse za zaštitu. Za početak, jasno formulirajte za sebe što točno želite od životinje. Činjenica je da nećete naći univerzalnu pasminu. Postoje bolji psi za sigurnost kuće, koji su potpuno neprikladni za ljudsku zaštitu. Prvo formulirajte zahtjeve, a tek tada odaberite pasminu.

Najbolja pasmina pasa za zaštitu

Ako imate zemljište s kućom, ondaVanjski dio njega dobro će čuvati psi sljedećih pasmina: ovčar (kavkaski, središnji azijski, južni ruski, njemački), Moskva čuvar. Ovi psi su dovoljno veliki, imaju dobru gustu i toplu vunu. Psi imaju izvrsnu zaštitnu kvalitetu, imaju urođeni nepovjerenje prema strancima i nepoznatim ljudima. Njemački pastir ne može se držati na lancu, ostatak pasmina je dopušteno.

Obratite posebnu pozornost kavkinji, takoKao što je njegova zlobnost lako prolazi u žestok. Ova pasmina opaža samo jednog člana obitelji, a ostalo jednostavno tolerira. Ako postoje djeca, imajte na umu da će s njima pas biti strogi.

Koji je pas pogodan za zaštitu unutarnje kuće?

Pasmine koje će sada biti navedene,Odnose se na dobro obučeni, rukovanje, osjetljiv i budan, nepovjerljivi su stranci, ali svaki ima svoje osobine. Dakle, najbolji psi za čuvanje kuće su Rottweiler, Risenschnauzer, Black Terrier, Doberman, Amstaffs i njemački ovčari.

Dobermani su dobri psi za zaštitu kućanstva, ali za ljude koji imaju ogorčen karakter, ova pasmina neće učiniti, jer je pas jako

najbolja pasmina pasa za zaštitu

osjetljiv i lako uzbudljiv. Rottweileri su uravnoteženije, ali u obitelji uvijek žele preuzeti mjesto vođu. Psi Risenschnauzerove pasmine za zaštitu mogu se uzeti bez straha, ovo je izvrsna opcija, ali zahtijevaju posebnu brigu za vunu. Amstaffovi su dovoljno kompaktni, imaju veliku fizičku snagu i silom. Oni su tvrdoglavi i trebaju čvrstu ruku. Inače, oni su dobri psi za sigurnost kuće.</ P>

Što se tiče treninga pasa za čuvanje, ondaOvdje morate raditi s specijalistom. To je osobito važno za pastire, zbog osobitosti njihove psihe. Ponašajte se pas postupno, za svaku pasminu svoje dobi. Pravilno obučeni pas čuva svoj teritorij stalno, čak i za vrijeme odsutnosti vlasnika.