Zlatni retriver

Psi ove pasmine razlikuju se od guste vunesrednje duljine zlatne boje. Boja u različitim predstavnicima može lagano varirati u zasićenju i nijansama od zlatno-pšenice do vrhnja. Vuna na repu je prilično duga. Okosnica je moćna, dobro razvijena, glava je glomazna. Vrat je dovoljno dug, mišićav, bez takozvane suspenzije. Udovi su jaki, ne dugo, s malim "gaćicama".

Šape zaobljene, nalik mačkama mačaka.

Veličina odraslog uzorka doseže 61 cm u muškaraca i 56 cm u ženki.

Karakter zlatnih retrivera je prijateljski. Oni su u dobrom kontaktu s osobom, poput male djece, vrlo društveno. Idealno za obuku zbog njihovog prirodnog razumijevanja. Oni su poslušni i inteligentni, razlikuju se u mirnom povjerenju.

Obuka zlatnog retrivera

Treba zapamtiti da su pasovi pasmina zlatnilovac - lovac. Njihov trening je teže nego trening drugih pasa. Pas ne bi trebao slušati naredbu "do stopala" ili "sljedeće". Trebala bi već znati da ona uvijek treba ići uz vlasnika, ni u kojem slučaju ispred nje, ne bi trebala trčati po polju, ako stanodavac ne pusti, ne bi se trebala baviti neobičnim zvukovima bez naredbe domaćina. Neispravno obrazovanje učesnika s sudjelovanjem u lovu može uzrokovati neposlušnost psa, i kao posljedicu toga, padne ispod "ludog" metka.

Zlatni retriver smatra se više kapriciozan negoostali retriver, u stvari, ovaj pas je vrlo osjetljiv na to kako se percipira. Stoga, kada podučavate neke zapovijedi, domaćin treba biti spreman za posebne psihološke trikove, tako da pas ne osjeća odbijen. Na primjer, u onim trenucima kada će psa biti naučeno da se zaustavi na zapovijed vlasnika u vrijeme kada je došao do sreće.

Općenito, trening retrievera je vrlo težak. Budući da njihove vještine moraju biti izbrisane do te mjere da domaćin ne mora davati naredbe u glasu, samoobrađivanje može biti nemoguće. Bolje se prijaviti na posebnu školu za učenje retrievera - program za obuku pasa ove pasmine je vrlo različit od obuke drugih pasmina.

Kako podići zlatni retriver?

U obrazovanju zlatnog retrivera treba uzeti u obzir nekoliko karakteristika pasmine:

  1. Poput svih velikih i tihih pasa, reakcijeRetrieveri su prilično spori. Ako poučavanjem štene za trčanje nakon igračke, bacajući ga prebrzo i žurno, učitelj jednostavno ne primjećuje vaš pokret. To ne znači da je pas nezdrav, samo zato što se očituju karakteristike pasmine. Tijekom vremena, kada se pas navikne na takvu igru, postat će više pažljiv.
  2. Značajke lika su takve da je ljubimac osjetljivreagira na to kako se percipira u obitelji. Ako se psa tretira s pažnjom i ljubavlju, igrač zadovoljstva sudjeluje u igrama i treningu, sluša majstora i izvodi njegove zapovijedi. Ako se prema retrivaru tretira kao namještaj, pas će postati mračan, tvrdoglav, prestati izvršavati naredbe. Ali nemojte kriviti psa zbog toga jer ponašanje zlatnog retrivera odraz je kako se tretira.

Zlatni retriver: Njega

Glavne točke brige za ovaj pas su sljedeće:

  1. Vuna. Dovoljna je duga kosa s debelim podslutomne zahtijeva toliko truda da se održi u dobroj formi, kao što se čini na početku. Svi psi pasmine Zlatni retriver razlikuju se od prirode vrlo jakom vunom,

    Zlatni retriver Care

    nepretenciozan u skrbi. Dovoljno je redovito češljati kosu, a izgled retrivera će biti vrlo dobro njegovan.
  2. Održavanje fizičkog oblika. Za podršku psu u obliku moguće je bez osobitostinaporima, ako kuća ima psa, nije nužno istu pasminu. Zlatni retriver uopće ne tolerira samoću, pa neće hodati u vrtu, već jednostavno leži i čeka nešto. Ali igre s bilo kojim drugim psom neće odustati. Ako četveročlana prijateljica nema retrivera, morate zamijeniti nedostatak komunikacije sa stalnim treninzima i igrama.