Njemački ovčarski trening

Njemačka ovčarska pasmina, koja je postala personifikacijauma i vjerne službe. „Djulbars”, „Za mene, Mukhtar”, „Edge pas Scarlet”, „Četiri tankera i pas” - omiljena i poznati svim filmovima gdje njemački ovčar pokazuju čuda spretnost, duhovitost i poslušnosti zapovijedi. No takvi ovčji psi se ne rađaju, ali se zahvaljuju kompetentnom odgoju i obuci.

Trening njemačkog ovčara počinje dugosve do trenutka kada životinja počne trenirati timove. Početak obuke s obrazovanjem. Pasivno psa je apsolutno nemoguće trenirati, stoga obrazovanje treba dati maksimalno slobodno vrijeme.

Obuka njemački ovčar štene

Što je trening njemačkog ovčjeg štene? Postoji nekoliko pravila:

 1. Odabir neko mjesto (krevet) za psa ili uNemojte mijenjati naredbu, inače štene neće dugo vremena zapamtiti zapovijed "mjesto" i to će stvoriti ozbiljne poteškoće u kasnijem odgoju. Ako se to pravilo krši, ubojstvo može ubuduće truditi "mjesto", sjediti na stolici (zauzeti mjesto "vođe"), lukavost i spavanje noću na pogrešnom mjestu za njega itd. I u takvom ponašanju vlasnik će biti kriv, to je vođa koji u početku nije tražio štene određene orijentire i pokazao svojim ponašanjem da je nekonzistentnost normalna. Ne dopustite da to učinite.
 2. Od najranijih dana, pričekajte štene na činjenicu da viMožete biti na njegovom mjestu (leglo), ali on nije na vašem (fotelju, krevetu, stolici). U svakom slučaju štene ne smije spavati u krevetu, na tepihu pokraj kreveta ili na bilo kojem drugom mjestu, osim kauču. Pas bi trebao imati svoje mjesto, a malo štene mora to shvatiti.
 3. Nemojte psovati štene zbog onoga što nije mogao podnijeti i odlazio u WC u stanu. Štenci ne znaju kako se zadržati. Potrebno je ponašati se psu na činjenicu da u stanu ima mazivo, gdje mora ići.
 4. Nitko od gostiju nikako ne bi trebao igratisa štencem ili ga hraniti. Ovo pravilo mora biti objašnjeno svim gostima prije nego što dođu u kuću. Štenac nije mekana igračka, mora se sjetiti tko je njegov gospodar, ne treba se naviknuti na hranjenje iz ruku stranaca. Isto vrijedi i za igre. Za štene, igra se trenira, a samo ga gospodar može naučiti, inače će odrasli pas biti neposlušni.

Vlasnik od prvog dana trebao bi postati štenevođa, šef. Voditelj brine o štencu (ne dopušta ga, ali brine o pravodobnoj prehrani i sigurnosti), obrazuje ga (jasno pokazuje što se može i ne može biti učinjeno). Vođa ne izaziva agresiju (šamaranje, vrištanje, premlaćivanje), već ilustrira ispravno ponašanje i poticanje štene. Ako je vlasnik nelogičan i nedosljedan (mijenjanje mjesta kauča, zdjelice, neodgovarajući u procjeni ponašanja psa), tada će biti beskorisno tražiti poslušnost od psa.

Pravila njemačkog ovčara

Glavne odredbe obrazovanja i osposobljavanja njemačkog ovčara su sljedeće:

 1. Njemački ovčarski treningleži u činjenici da se samo vlasnik ovčara trenira! Domaćini ne mogu biti dva ili tri. Ne možete dopustiti da životinja izvodi zapovijedi stranaca, prijatelja, rođaka.
 2. Domaćin je domaćin. Učitelj je gospodar. Ne hodanje vlasnika psa, morate odrediti gdje da ide, ali vlasnik određuje gdje će prošetati psa. Dakle, pas nikad ne ide ispred vlasnika. Naravno, to se mora naviknuti na to. Kao i na remen, najprije ući u dizalo i tim "pokraj vrata". Potrebno je dati liječiti tijekom treninga, ako je pas otišao u svoga gospodara, a ne ispred. Ako Shepherd pokušava gristi hostiju, čak i zaigrano, ili na neki drugi način da ospore njegovo pravo na superiornost, životinja mora biti preuzeta od strane griva, savijati glavu na zemlju i izgovoriti svoje nezadovoljstvo. Nastavite držati psa dok se ne zaustavi i počne vas slušati.
 3. Prije svega, tim "za mene!" Uvijek radi. Dok životinja nije savladala i nije razumjela ovu naredbu, besmisleno je nastaviti obuku pasa ovčjeg psa.
 4. Nemojte piti psa da jede ništa od poda, od stolavlasnici, moliti za hranom. Pas ima "mjesto" za jelo - to je njezina zdjela. Jedina iznimka je hrana koju joj samo vlasnik daje! Ako ste se prilagali ovom psu od djetinjstva, to će spasiti ovčar od otrovne hrane, koju može pokupiti na ulici.
 5. Pravilo ohrabrenja. Pas se borio s timom - pohvala. U svakom slučaju, nemoćan je za nedovršeni tim. Pas ne razumije da se muči zbog onoga što nije učinila. Ona će to samo razumjeti

  trening pastira kod kuće

  ona je mučena zbog onoga što je već učinila, i obvezat će ses posljednjom akcijom. Na primjer, naredba "sjedi" pas nije sjedio, ali je lizali vlasnika ruku. Kazna koja je uslijedila da pas ne sjedi bit će njezina percepcija kao kazna za njezin posljednji čin, to jest zato što joj je lizala ruku.

Za to će biti potreban trening kod kućestrpljenja i izdržljivosti. No, rezultat ispravnog obrazovanja bit će vjeran prijatelj koji nikad neće pokazivati ​​pretjeranu agresivnost i uvijek će se podnijeti za svog voljenog domaćina.