Roditeljsko štene

Da vlasnik nema problema s psom, mora znati, kako ispravno podići štene. To će omogućiti pravilan odgojradne osobine psa, kao i pružanje uzajamnog razumijevanja vlasnika i kućnog ljubimca. Potrebno je razlikovati obrazovanje od treninga. Cilj treninga je obavljanje određenih radnji na naredbi domaćina. Cilj obrazovanja je formiranje vještina ispravnog ponašanja i reakcija u različitim situacijama. Prema tome, neke pasmine pasa mogu bez treninga, ali obrazovanje je apsolutno neophodno za sve. Metode i metode odgoja ovise o pasmini pasa. Vlasnik psa mora znati unaprijed, kako podići štene ovaj ili onaj pasmina, može se naučiti izspecijalizirana literatura ili razgovor s iskusnim kinolozima. Proučavanje literature o obrazovanju štenaca za lutke neće biti dovoljno za rad s ozbiljnim pasminama. No, zahvaljujući dostupnosti prezentacije, takva literatura može biti korisna u obrazovanju štene tog terijera, Yorkshire terijera i pasa drugih malih pasmina.

Edukacija i obuka štenaca Laika, njemačkipastir, labrador i drugi veliki psi zahtijevaju ozbiljan pristup, redoviti trening, određenu razinu znanja o radu s takvim pasminama. Kod uzgoja lovnih pasmina potrebno je razmotriti hoće li pas biti korišten za lov u budućnosti. U njezi i odgoju šteneta jazavčara, Spaniels i drugih lovačkih pasmina, koje sadrže kao apartman pasa, morate uzeti u obzir njihove prirodne instinkte kako ne napraviti pogrešku i ne povrijediti psa psihu. pas obrazovanje za zaštitu također ima svoje karakteristike, i krivo-događaj postoji velika opasnost da se pas će jednostavno agresivna i ogorčen.

Razmotrite formiranje zaštitnih vještina na primjeru podizanja štene njemačkog ovčara. Da bi razumjeli kako pravilno obrazovati njemački ovčar štene kao sigurnog psa potreban vam je dobarrazumjeti psi psihologiju. Česta pogreška pokušava zadirkivati ​​i ljutiti psa. Cijeli proces obrazovanja može se temeljiti samo na ljubavi i povjerenju vlasnika i psa. Ako vlasnik pokazuje okrutnost, agresiju ili nepravdu prema štencu, tada će njezina psiha biti razmažena, a pas ne može postati pouzdani stražar. Za psa je počeo štititi teritorij, potrebno je ispravno shvatiti za njega

Podizanje njemačkog ovčjeg štene

do stranaca, uz pomoć igara za razvoj brzinereakcija i duboko shvatiti, podučavati pravila higijene (pas mora jesti i nositi se s potrebom samo u mjestu dodijeljenom za to). Stavovi prema vanzemaljcima trebaju biti mirni u svim slučajevima osim za ulazak u zaštićeno područje. Ne možete dopustiti drugima da postanu družitelji za igre, oni hrane štene. Ne možete izazvati štene tako da se baca na strance bez razloga. Osposobljavanje za zaštitu teritorija podijeljeno je u nekoliko faza, koje se sastoje od treninga, koji se odvijaju u određenom slijedu. Vlasnici pastira moraju biti pripremljeni za svakodnevni rad sa psom, kako bi dobili pozitivan rezultat u obuci. </ P>

Bez obzira na pasminu, morate biti u mogućnosti i znati, kako podići štene. Od prvih dana, kada je samo šteneprilagođava se u kući, vlasnici moraju početi poučavati pravilno ponašanje. Potrebno je shvatiti da će prije ili kasnije malo štene postati odrasli pas pa je od samog početka nemoguće dopustiti štene da učini ono što će biti neprihvatljivo u odrasloj dobi. Bez napora za obrazovanje, ne može zahtijevati poslušnost i razumijevanje od pasa.