nego hraniti kornjače

Ispada da ako kornjača bude nepropisno napunjena,ona počinje biti hirovita, ne jede dobro, ili uopće odbija hranu. Središnje azijske ili stepe kornjače nisu iznimka. Da bi se vaš ljubimac mogao osjećati ugodno, kompetentno gradi dječju prehranu.

Što hraniti kopnenu srednjoazijsku kornjaču?

Za početak, apsolutno sve kornjače volepovrtna hrana. Među korisnim biljkama su kupus, bundeva, lubenica, dinja, salata, jabuka i maslačak. Neće odustati i bobice - maline, trešnje i jagode. Mlijeko s bijelim kruhom natopljenim u njoj također će morati kušati školjku.

Što još možete hraniti kornjaču? Kalcij je neophodan za izgradnju i održavanje tvrđave pokrova kosti - ljuske. Stoga, svježi sir mora biti prisutan u izborniku. Manna i žitarice heljde imaju koristi od obogaćivanja popisa prehrambenih proizvoda.

Nemojte misliti da su kornjače vegetarijanci. Oni jedu apsolutno sve. Stoga, trebate biti vrlo oprezni pri ukrašavanju terarijuma. Uostalom, gotovo sve što dođe tamo bit će "testirano". Dakle, nemojte lišiti ljubimca bjelančevine hrane. Dovoljno je jedna žlica sirovog mljevenog mesa ili polovica tvrdog kuhana jaja. No, nego hranjenje kornjače domaće zemlje s mesom koja je štetna za nju, nadoknadite nedostatak bjelančevina, zamjenjujući loše utjecajni proizvod pravi crv koji hrani akvarija ribu. Ali nemojte pretjerati. Svaka hrana životinjskog podrijetla može dovesti do probavnog poremećaja. I bolje je napuniti kuhinju kornjača grahom, bogatim bjelančevinama.

Nemojte pretjerano napuniti rakant kornjača, krastavca i mrkve. Ne sviđa im se. To se lako objašnjava, jer u divljini ove životinje jedu bobice, pustinjske biljke ili divljač.

Što se hraniti kopnenu kornjaču u zimi?

Obično zimi, kornjače idu u hibernaciju. No, kod kuće u ovom hladnom razdoblju je prilično toplo. Dakle, kornjača ne spava, ali jednostavno postaje spor. Što hraniti u tom razdoblju kornjača kod kuće?

Hrana može ostati ista. Ali nemojte se iznenaditi ako vaš mali prijatelj ne može nadvladati ljetnu dnevnu stopu. Približan dnevni obrok može se preračunati za zimsko razdoblje i izgledat će ovako:

  • mrkve - 30 grama,
  • krumpir kuhani - 20 grama,
  • kupus - 30 grama,
  • bijeli kruh - 20 grama,
  • riblje ulje - 0,5 grama,
  • repa - 20 grama.

Samo ne zaboravite obogatiti ovaj popis ljekovitim biljem ljeti, na primjer, maslačak, čiji se listovi mogu podići iz prometne i zagađene ceste i grada.

Je li potrebno voditi kornjača?

Rekli smo vam što hraniti domkopnene kornjače. Ali, nakon svega, trebaju vodu, iako rijetko piju: jedan - jednom u dva tjedna, drugi imaju dovoljno i jedan "datum" s vodom mjesec dana. Učestalost kojom se vodeni postupci trebaju dogovoriti ovisi o tome što životinja jede tijekom određenog vremenskog razdoblja.

nego što možete hraniti kornjaču

Ako je kupus, onda stanice tijela kornjačedobiti dovoljnu količinu vlage, a "plivati" će imati manje. Ali ako je većina dnevne prehrane bijeli kruh - kaveza bi trebala biti dogovorena malo češće.</ P>

Iako, kako ne bi smjestili mozak, organizirajtekornjača kupka dan jednom tjedno i pol. Ulijte malo manje vode u bazen nego centimetar. Njegov ljubimac trebao bi biti iznad razine vode, tako da zemljacima na našem planetu ne ugušiti. Stavite životinju u vodu i ostavite da uživa pola sata. Vjerujte mi, ovaj put je dovoljno da beba ima vremena da se napije i pliva.