imena za papige

Kada se novi član obitelji pojavljuje u kući, svi netraje da se pojavi lijep i zamršen naziv. Koji je naziv papiga? Želim pokupiti vrlo zvučni i svijetli nadimak, jer će biti s ljubimcima cijeli život. Imena za papige su vrlo teško odabrati, jer postoji nekoliko točaka koje treba razmotriti prilikom odabira.

Ako ste pronašli referentne knjige s nadimcima za životinjei već su pokupili nekoliko zanimljivih mogućnosti, najprije mislite: hoće li vaš ljubimac moći izgovoriti svoje ime? To vrijedi i za parrotske razgovore, nakon svega, često je moguće odabrati za ptice obuke. Lijepa imena za papige također bi trebala biti dostupna svojim vlasnicima.

Stručnjaci savjetuju pri odabiru imena za papige da slijede određena pravila:

 • odaberete imena sa zviždanjem "ch" i "k", to su ti zvukovi najlakše reći svom ljubimcu;
 • Papige vole reći „reži” zvukove, jer možete smisliti ime zvuka „P” je vjerojatno ljubimac vrlo brzo zaljubiti u svoje ime;
 • papige izgovaraju riječi na pjevanje pjesama, tako da je prisutnost samoglasnika u imenu obvezna;
 • poteškoće će nastati s takvim zvukovima poput "c", "z", "ts", ali ptice su stvarno teško izgovoriti zvukove "m", "l", "n".

Imena za papige

Ako odlučiš pokupiti svog ljubimcaegzotično ili romantično ime, morate malo razmisliti. Imena za papige nisu samo način da naglasimo vašu ljubav prema kućnom ljubimcu, to će ime pratiti pticu tijekom cijelog života. Na primjer, smiješno žarko ime uvijek će razveseliti ljude oko sebe, ptica će reagirati na to. Složeno i zamršeno ime može nametnuti određeni utisak na karakter ptice: što je naziv teže, to je bizarno tjeskoba vašeg ljubimca.

Svakako izbjegavajte sličnost imena ptice s imenom jednog od članova obitelji. To će biti zbunjeno samo s papagajem.

Ime dječaka papiga

Ako ne namjeravate naučiti pticu govor, imemožete podići apsolutno bilo koga. Lakše je pronaći ime za papagaj koji govori. Načelo selekcije je gore navedeno, ali evo nekoliko varijanti imena papagaj-dječaka:

 • Arik, Tisha, Arkasha, Yasha, Arkhip, Tory, Archie;
 • Borya, Golden Eagle, Fedya, Chucha;
 • Zheka, Zhora;
 • Kesha, Kirill, Prosh, Rubik;
 • Chizhik, Shurik.

Imena za valovite djevojke papiga

Prilikom odabira imena za svog ljubimca, sjetite se da ste viizjavit će ga svakodnevno. Vrlo dobro za ime kombinacije dvaju identičnih slogova: Coco, Chichi, Rara. Možete naglasiti ime ponašanja ili vanjsku boju ptice. Ime djevojke papiga može se odabrati univerzalno ili obično, a možete malo maštati. Evo nekoliko opcija:

 • Basia, Vesta, Viola, Gressy, Julia, Desi, Jeanne, Zora, Zara;
 • Irma, Zura, Coca, Zita, Lana, Linda, Laura, Mary;
 • Terra, Sarah, Uma, Flora, Tsatsa, Tsypa, Jashma, Era, Elba.

Imajte na umu da odabir čisto ženskog iličovjekovo ime može biti kada ste potpuno sigurni u polje svog ljubimca. Ako ne želite riskirati, ili jednostavno ne pronađete pravi, pokušajte preuzeti ime među univerzalnim imenima za papige:

  lijepa imena za papige

 • Hera, Desha, Christie, Fanya, Fasya, Tosha, Mickey, Leka, Zheka, Fenya, Tyusha.

Kada se odlučite za izbor imena, pokušajteizgovoriti glatko. Budite sigurni da ćete govoriti mirnim i ljubavnim glasom, to će olakšati proces navikavanja na ime ptice. Osim toga, vaš će ljubimac shvatiti da ovaj skup zvukova ne nosi nikakvu opasnost za njega.

Tijekom vremena, ptica će naučiti ime i bit će stalnoizgovoriti je. Nemojte zaboraviti konstantno se pozivati ​​na ljubimca po imenu, da s njim izgovarate različite rečenice. Tako će ptica postupno naučiti izgovoriti najjednostavnije riječi koje ste izgovorili svojim imenom.