Kako očistiti kožnu jaknu

Sve kožne stvari su trajne i praktične. No istodobno su onečišćene i zahtijevaju periodično čišćenje. Ne preporučuje se njihovo pranje, jer koža postaje naborana od vode i može čak ispucati. A ako je stvar bijela, onda problem, kako očistiti kožnu jaknu, postaje vrlo oštar. Otkrijmo kako očistiti kožu.

Kako očistiti prirodnu i umjetnu kožu?

Kožne jakne se ne mogu očistitiznači da sadrži otapalo, jer to može ukloniti boju. Najbolja opcija je očistiti jaknu čistim alkoholom. No, umjetna koža ili antilopa treba očistiti spužvom, navlaženom otopinom deterdženta za vunu ili svilu.

Prije početka čišćenja pokušajte ukloniti mrlje od kožne jakne (ako ih ima). Tragovi ulja mogu se obrisati krpom natopljenim benzinom. Kontaminacija tinte uklanja se alkoholom.

Kožni proizvod nije tako prljavmožete ga obrisati s vlažnom spužvom, a zatim ga obrisati mekom krpom. Ako to ne uspije, pokušajte očistiti kožu sapunom i vodom. Dobar učinak je sok od limuna. Obrišite ih kožnom jakom i postat će čista i sjajna. U slučajevima kada je koža na vašoj jakni postala suha i gruba, možete ga popraviti brisanjem spužvom s mješavinom vode i glicerina. To će ga ukloniti, a glicerin će također ublažiti kožu.

Svjetlo ili bijela kožna jakna može se očistiti mlijekom. Tragovi mlijeka na svjetlosti neće ostati, a koža će postati mekša i elastičnija.

Kako očistiti ovratnik kožne jakne?

Ovratnik je taj dio jaknepostaje prljavo najbrže. Da biste ga očistili, uzmite čašu sode na vlažnoj mekom krpom i lagano protrljajte prljavi ovratnik 1-2 minute. Za ovratnik nije toliko zagađen, ispod vanjske odjeće lijepo vezati šal.

S bilo kojim načinom čišćenja, sjetite se togavlažna koža lako se rasteže, tako da se ne može trljati teško. I nakon čišćenja, trebate objesiti svoju jaknu na sobnoj temperaturi i dopustiti da se potpuno osuši tijekom dana.