Kako prati poliester

Poliester je vrlo popularan tkanina, može podsjećati na pamuk, svilu, biti zbijeno ili prozračan. Kako prati poliestersku tkaninu, naučit ćete iz ovog članka.

Bilo je moguće izbrisati poliester, zatražit će naljepnicuodjeća. Budite sigurni da ste ga naučili, tamo proizvođači pokazuju što je pranje prikazano vaše stvar. Ako vidite da naljepnica prikazuje križan bazen - ne možete izbrisati takvu stvar, možete ga očistiti samo suhom metodom.

Kako prati stvari od poliestera?

Stvari koje pokazuju pranje ruku, trebateisprati u nezapaljivoj vodi s praškom za pranje. Nikad ne kuhajte! Poliester se lako deformira iz vruće vode. Najviše optimalna temperatura za pranje iznosi 20-40 stupnjeva. Za lagane stvari, koristite bilo koji prah bez bjelilo, jer je tamno nije loše koristiti poseban alat za crnu. Nemojte brisati tamne stvari s laganim, čak i ako ste mislili da nisu prolili.

Tanki poliester može se oprati ručno ili ustroj za pranje rublja u načinu "osjetljivo pranje" na temperaturi ne većoj od 30 stupnjeva. Nakon pranja, bolje je da se ne isprobate u centrifugi, već da ga objesite na vješalice u kupaonici i malo ga iscijedite. Ovom metodom sušenja stvari ne mogu ni željezo.

Kako prati jaknu ili kaput poliestera?

Prije pranja kabela, pričvrstite sve zakovice imunja. Prilikom pranja u stroju za pranje rublja trebate podesiti način rada "Sjajno pranje". Temperatura vode ne bi smjela biti iznad 40 stupnjeva. Osušite jaknu na ramenima, objesili preko kupaonice. Jakna od poliestera brzo se suši.

Ispiranje kaputa malo se razlikuje od pranja jakne. Pranje se može obaviti samo s toplom vodom rukama ili u perilici rublja u osjetljivom načinu rada. Bolje je koristiti tekući deterdžent, bolje je isprati iz tkanine i pažljivo oprati.