Njega kožne jakne

Ugodni kožni proizvodi nosili su nas dalekopredaka koji su prvo cijenili prednosti takve odjeće. Takva odjeća je vrlo udobna, gotovo vodootporna, lagana za čišćenje i nije jako prljava - pogodnosti mogu biti na popisu dugo vremena. Osim toga, savršeno odgovara trapericama i drugim materijalima. Napravite uspješan set kožnom jaknom ili hlače, dobra modna osoba neće biti teško. Ali morate slijediti pravila i neke mjere opreza kako ne biste pokvarili skupe i elegantne stvari. Je li moguće prati i glačati kožnu jaknu, u kojim uvjetima je pohranjena? Pokušajmo uskoro odgovoriti na ta uobičajena pitanja.

Kako prati kožnu jaknu?

Ne možete ga baciti u običnu perilicu. Čak i nježni režim može pokvariti. Ako ne možete bez nje, onda ga čistite rukom ili ga dajte kemijskom čišćenju. Prljave mrlje s površine treba ukloniti uobičajenom ili sapunskom vodom. Benzin ili razrjeđivač odmašćuje kožu, bolje je napustiti ih. Nepotrebno trljati mrlju nije potrebno, kako ne biste oštetili materijal. Ako to ne pomaže, možete kupiti spremnik za uklanjanje mrlja za kožne proizvode. Briga za kožnu jaknu nije takva jednostavna aktivnost, ali glicerin vam može pomoći. Ako to znači povremeno brisanje ovratnika ili manšeta, onda će im dati dodatni sjaj.

Jakna se može mokriti ako slučajno dođetepod kišom. Prvo, pažljivo obrišite kožu komadom mekog tkiva, a zatim objesite odjeću na vješalice. Mora se sušiti postupno na normalnoj sobnoj temperaturi. Brzo sušenje na grijaču može oštetiti kožu. Posebni sprejevi za vlažnost i impregniranje pomoći će produljiti život jakne.

Kako željezo kožnu jaknu?

U kemijskim čistionicama, radionicama za šivanje i drugimaPoduzeća za tu svrhu koriste profesionalne valjke, preše i okovi. Pažljivo koristite uobičajeni uređaj. Za željezo potrebno je s pogrešne strane i samo kroz platnenu ploču, podešavajući način "vune". Nemojte skladištiti u ormaru, koja još nije posve sušena. Ramena bi trebala biti široka tako da koža ne postane deformirana. U ormaru, kožna jakna mora disati. Zato odustati od raznih plastičnih vrećica ili nepropusnih poklopaca. Nadamo se da će naše preporuke pomoći da se brinete o proizvodima od prirodne kože.