kako oprati kožnu jaknu

Za pranje kožne jakne strogo je zabranjeno! Nakon pranja, kožna jakna može postati zamrljana, boja se može skinuti i koža može izgubiti zaštitni sloj. U ovom slučaju, nije činjenica da su mrlje oprane. Općenito, pranje kožne jakne je pravi način za slanje stvari u smeće.

Je li moguće ručno prati kožnu jaknu, nježno čišćenje mrlja u vodi?

Ni ručno, niti u pisaćem stroju niti s nježnimpranje ne radi ovo. Koža se nikada ne briše i ni pod kojim okolnostima. Nema načina pravilnog pranja kožne jakne. Jakna se može očistiti. Ne nužno u suhom čišćenju, mnoge mrlje mogu se ukloniti i kod kuće, ali ne možete prati kožne proizvode!

Evo nekoliko tajni za čišćenje kožne jakne:

 1. Može se koristiti voda i sapun, ali je nemoguće uroniti jaknu u njih.
 2. Vodena otopina sapun tekućeg amonijaka i umoči spužvu i njegovu vanjsku površinu tretira pažljivo sjaj.
 3. Vodena otopina s glicerinom vratit će jaknu na sjaj i dobro njegovan izgled.
 4. Nakon obrade sapunskom otopinom s amonijakom ili glicerinom, plašt je obrisan salonom natopljenim ricinusovim uljem.
 5. Još jedan pristupačan i brz način za ažuriranje jaknu - obrišite površinu sa spužvom namočenom u otopini šampon.
 6. Lagano tukli bjelanjci mogu vratiti sjaj čak i vrlo stare kožne stvari.

Kako očistiti laganu kožnu jaknu?

Za čišćenje svijetle boje, morate miješati benzin i bijeli magnezijev oksid. Dobivena smjesa se nanosi na jaknu i uklanja pažljivim pokretima četkom za odjeću.

Kako se riješiti ožiljaka na koži?

U procesu nošenja kože se briše, posebno ulaktove, na ramenima ispod trake vrećica, na manžetima i na ovratnicima, a također iu blizini zatvarača. Vratite jaknu izvornog izgleda pomoći će normalnoj prozirnoj cipeli. Primjenjuje se na abrazije. No, na manšetama i ovratniku za korištenje krema nije tako zgodan, jer može ostaviti tragove na odjeći ili na rukama ili ruci. Mnogo je prikladnije za uklanjanje ogrebotina na rukavima s narančinom kora. Potrebna područja kože jednostavno se brišu s vanjske strane svježeg narančine kore.

Kako ukloniti mrlje od kožnih jakni?

Postoji nekoliko načina za to:

 1. Škrob, kreda, talk u prahu. Za pranje mrlja na kožnoj jakni,dovoljno je upotrijebiti smjesu praha škroba, krede i talka (ili dječjeg praha). Prašak se nanosi na mrlju pola sata, a zatim pažljivo očišćava četkom. Koristite sol u uklanjanju mrlja nije preporučljivo jer osjetljiva koža može biti oštećena kristalima soli i ostaviti ogrebotine na jaknu.
 2. Sredstva za pranje posuđa. Ako je mrlja stara, deterdžent za pranje posuđa će se nositi s njom. Nanosi se na kožu spužvom i

  mrlje na kožnoj jakni

  obrišite, zatim ostatke lijeka uklanjaju se vlažnom krpom.
 3. Krumpirov škrob. Kashitza od krumpirovog škroba - izvrsnosredstvo za uklanjanje masnih mrlja iz kože. Nanosi se na zagađeno područje, lagano utrlja i ostavi 15-20 minuta. Zatim je žbuka uklonjena, a koža je obrisana benzinom.
 4. Čišćenje salvete za monitore. Svježa mrlja mogu se ukloniti s salvama za čišćenje LCD monitora koji sadrže impregnaciju koja omogućava čišćenje površina od masti.
 5. Posebna sredstva. Trgovine nude posebne alate zauklanjanje masnih mrlja iz kože. Sprejovi se uglavnom nose sa svježim mrljama, a salvete, ovisno o sastavu, mogu se koristiti i za svježe i relativno stare mrlje. Ali oba tipa sredstava za uklanjanje mrlja ne mogu se nositi sa stalnom starom prljavštinom - bolje je povjeriti čišćenje suhim sredstvima za čišćenje.