spušten stropni stalak u kupaonici

Svi znamo da je kupaonica zona povećanjavlažnost. Voda se isparava, diže se na strop i tvori kondenzat na njemu. Stoga je strop koji treba posvetiti posebnu pažnju prilikom popravljanja kupaonice. Postoji nekoliko načina kako ukrasiti strop u ovoj sobi. Jedna od dostupnih opcija je stropni stalak. Materijal za njegovu montažu je vrlo lagan, tako da svaki majstor može obavljati posao. Osim toga, stropni sloj je izdržljiv, a briga za to je jednostavna.

Dizajn stropova u kupaonici može biti najvišedrugačiji. Mogu biti sjajne i sjajne. Iako je ova druga opcija prikladnija za kupaonicu, jer ne stvara sjajne svjetlosti. Nadalje, lakirane premaze lakše je odabrati odgovarajuću rasvjetu. Reiki na stropu može se polagati u šarancu, ili izmjenjivati ​​u boji. Neobično će biti dvoslojni slojni premaz na stropu u kupaonici.

Vrste stropova u kupaonici

Stropni stalak je sustav uskih stalaka, a isto takostruktura ovjesa na koju su pričvršćeni. Takvi stropovi su tipovi: zatvoreni i otvoreni. U otvorenim sustavima, police se nalaze na određenoj udaljenosti jedna od druge. Takvi stropovi su prikladniji za visoke sobe, budući da prorez između letvica neće biti tako zamjetljiv. I zahvaljujući dobroj ventilaciji u takvim strukturama, kondenzat se ne nagazi na površini tračnica. Strop otvorenih tračnica može se koristiti iu stambenim i javnim prostorima.

Zatvoreni dizajn stropnog stupa pretpostavlja usko postavljanje ploča jedni prema drugima. Reiki su pričvršćeni zajedno s posebnim jezicima, stvarajući neprekidno prekrivanje stropova.

Osim toga, izrađeni su stropni limovi i saumetke koji prekrivaju sve praznine između elemenata takvog premaza. Ova vrsta riječne strop je najpopularniji, kao što to omogućuje, kombinirajući uzorke, kako bi strop u kupaonici originalan i lijep.

Spušteni stropovi se razlikuju po izgledumaterijali iz kojih su izrađeni. Aluminijska stropna obloga za kupaonicu ima svojstva vlage, ne utječe na promjene u temperaturi, ne boji se korozije. Budući da je aluminij izdržljiv, poput metala i svjetla, poput plastike, izvrsno je za izradu spuštenih stropova u kupaonici.

spušteni stropni stalak u kupaonici1

stropni strop u kupaonici2

stropni stropni stalak u kupaonici3

Vrsta aluminijske stropne pločezrcalni stropni sustavi. Ogledalo za spuštanje stropom u kupaonici vizualno će proširiti sobu. Takav premaz može biti izrađen od aluminijske trake potrebne duljine. Njegova širina može varirati od 10 do 20 cm. Za stabilnu strop trebali biste odabrati tračnice s većom debljinom, ali optimalna debljina se smatra 0,5 mm.

stropni stropni stalak u kupaonici4

spušteni stropni stalak u kupaonici5

spušteni stropni stalak u kupaonici6

Plastični strop u kupaoniciuniverzalna: nije osjetljiva na vlažnost i vlažnost, ne treba posebna briga. Plastično je mnogo jeftinije od aluminija, tako da su plastični stropovi u potrazi za kupaonom i kuhinjom ili hodnikom. Osim toga, plastični stropovi se često koriste u raznim poslovnim prostorijama.

spušteni stropni stalak u kupaonici7

spušteni stropni stalak u kupaonici8

spušteni stropni stalak u kupaonici9

Metalni stropni sloj za kupaonicu je bolje ne instalirati, jer se metal na kraju hrđe pod utjecajem vlage. Takav premaz pogodniji je za sušne prostorije, primjerice skladište.

Kombiniranjem različitih nijansi i tekstura obloga slojeva, možete dobiti spektakularan strop, koji će dugi niz godina postati stvar vašeg ponosa i izvrsnog ukrašavanja kupaonice.