Kupaonica u stilu Provence

Moderni dizajn kupaonice u stilu Provence će upravljatiŠarm čak i sofisticiranih znalaca svojim jedinstvenim šarmom francuskog sela. No, da je kupaonica Provence bila ne samo lijepa, već i udobna i ugodna, potrebno je s posebnom pažnjom pristupiti izbor svake, čak i najznačajnije detalje.

Prije svega, potrebno je razumjeti što točnoPrivlači vas u stilu Provence. To može biti jednostavnost i lakoća pokrajine na sunčanoj obali, stvarajući atmosferu lakoće i bezbrižnosti. Ili možda pretencioznost i elegancija obiteljske kuće koja čuva povijest i tradicije. U svakom slučaju, kako biste nastavili s odabirom pribora, vodoinstalacije i kupaonskog namještaja za Provence, morate razumjeti kakvu atmosferu želite stvoriti.

Ukras zidova, poda i stropa

Prostor Provence karakterizira toplo sunčanonijanse breskve, ružičaste, vrhnje, tirkizne, plave, masline. Za pod često se koriste različite boje smeđe boje. Strop može biti jednostavno bijeljen ili ukrašen imitacijom drvenih greda. Zidovi i podovi mogu biti ukrašeni obojanim drvom. Kupaonica pločica u stilu Provence je prihvatljiva opcija, pod uvjetom da shema boja odgovara stilskim zahtjevima.

Sanitarije za kupaonicu Provence

Obilježje vodovod u ovom stiluJe glatkoća linija, kombinacija jednostavnosti i milosti. Klasični oblik kade na kovrčavim nogama i kupaonica s ukrasnim kovanim elementima idealni su za kupaonicu Provence. Posebna pozornost treba posvetiti malim detaljima. Vrata, dizalice, konzole ili rubnjaci za umivaonik moraju odgovarati odabranom stilu.

Kupaonski namještaj u stilu Provence

Tradicionalni namještaj za kupaonicu Provence jeStariji komadići ladica i ormarića, stolovi s nogama od kovanog željeza, pleteni košare za pranje rublja, ornate krivotvorene vješalice. Značajna osobina je jednostavnost i glatkoća oblika, prisutnost elegantnih krivotvorenih elemenata. Slikano drveno pokućstvo može biti ukrašeno slikarstvom na morskoj ili cvjetnoj temi. Vještični namještaj donijet će dodir lakoće i lakoće unutrašnjosti.

Pribor u stilu Provence

Konačni dodir u dizajnu je izborpribor. To su mali elementi dekoriranja koji vam omogućuju ispravno postavljanje akcenta, kako bi naglasili jedinstven šarm francuskog stila. Tipično za stil Provence su pleteni vaze sa suhim cvjetovima, oslikane vaze sa svježim cvjetovima, morski proizvodi, ogledala u masivnim ukrasnim okvirima, porculanima, slikama u stilu 18-19 stoljeća. Krzneni lusteri, brončani svijećnjaci, odjeci s ukrasnim elementima također naglašavaju stilske značajke.