dizajn kuće 0

Mnogi od nas sanjaju o prekrasnoj prirodikuću, savršeno zeleni travnjak ispred svog trijema i urednu ogradu, čuvajući svu tu sjaj s nepozvanih utjecaja. Naravno, da bi takva slika pred vašim očima bila pola bitke. No, još uvijek treba jasnije predstavljati dizajn, stvoriti ugodan dom, ne samo unutar, nego i izvan.

Planiramo dizajn kuće za odmor izvan kuće

Treba biti temeljita približavanje planiranju vanjskog dizajna kuće. U fazi izrade buduće kuće ili pri odabiru iz standardnih projekata potrebno je riješiti nekoliko osnovnih pitanja:

  1. U kojem stilu želite ispuniti fasadu svoje kuće.
  2. Koje građevinske i ukrasne materijale namjeravate koristiti?
  3. Želite li kuću u potpunosti odgovarati postojećim zgradama na ulici, ili će se izdvojiti protiv opće pozadine i koliko je sjajno u ovom slučaju trebalo biti s arhitektonskog stajališta.
  4. Što će biti paleta boja i značajke vanjskog dekor.
  5. Koji drugi objekti će okružiti kuću (garaža, gospodarske zgrade, itd.) I koliko je važno da svi zajedno čine jedan zajednički ansambl.

Bez sumnje, dizajn mogućnosti kuće izvan su nezamislivi, pogotovo s obzirom na ogroman asortiman završnih materijala i stilskih smjernica koje se mogu provesti uz njihovu pomoć.

Završni materijali i dizajn vanjskih zidova kuće

Ako razmatrate klasifikaciju fasada privatnih kuća prema opciji završetka, odmah možete utvrditi dva glavna načina: dorada prirodnim i umjetnim materijalima.

Dizajn kuće izvana, završen drvom jeuvijek estetski ugodan, lijep, toplo i pouzdano. Naravno, podložno odabiru prikladnog drveta i pravilnoj njezi za njega. Drvo ima dobre toplinske izolacije, pridonosi stvaranju ugodne mikroklime u kući zbog činjenice da su zidovi kuće "dišu". Uz to, drvena fasada je uvijek vrlo lijepa i ugodna, blizu prirode.

Što se tiče stilskih smjerova, s njihovim stablommože biti jako puno - od jednostavne seoske kuće do moderne kuće u stilu high-tech. Alpsko vikendice, francuska Provenza, engleska zemlja, ruska koliba - svi ti nacrti utjelovljeni su drvenim oblogama kuća izvana.

dizajn kuće izvan 1

dizajn kuće izvan 2

dizajn kuće izvan 3

Još jedan prirodni materijal za ukras - kamen,prirodno i umjetno. Ovaj završetak je nesumnjivo najsporniji i pouzdaniji. Divlji kamen ili njegovi umjetni analozi uvijek izgledaju skupe i prezentirani, govoreći o dobrom prosperitetu i izvrsnom okusu vlasnika.

U tom slučaju, možete se potpuno uključitivanjski zidovi i kombiniraju kamen i druge završne materijale. Svejedno, krajnji rezultat će biti nevjerojatan. Stilovi koji prihvaćaju kamene završnice - zemlja, ladanjska kuća, gotička i mnogi drugi.

dizajn kuće izvan 4

dizajn kuće izvan 5

dizajn kuće izvan 6

Ne manje atraktivni su nacrt kućeizvana s opekom. Općenito, klinkera nedavno dobivanjem zamah u popularnosti, jer je ovaj materijal za okoliš, izdržljiv, trajan, u stanju zaštititi vanjski zid kuće sa svim vremenskim nevolje.

Dizajn takve kuće može se izvesti strogoEngleski stil ili klasični klasik. Međutim, još moderniji urbani stilovi prilično prihvaćaju opeke kao vanjsko uređenje kuća.

dizajn kuće izvan 7

dizajn kuće izvan 8

dizajn kuće izvan 9

Od manje skupih načina obrade kuća, možetenazovite žbuku. Na primjer, dizajn single-kata kuće, izvan obrubljen dekorativne žbuke može izgledati vrlo naočit, a ne potrošiti puno novca i moći će se gotovo ostvariti nikakvu stilsku smjer, bilo da je to klasična ili moderna high-tech stilu.

dizajn kuće izvan 10

dizajn kuće izvan 11

dizajn kuće izvan 12