Najveći pas na svijetu

Veliki pas je smiren i uvjeren u svoje sposobnosti. Ona ne laja na sitnice. Takav div će biti izvrstan čuvar kuće vašeg doma. Ovo je pouzdan zaštitnik, vjeran i ljubazan prijatelj cijele obitelji. Pogledajmo 10 najvećih pasmina pasa i utvrdimo koja je od njih najveća.

Najveće pasmine pasa na svijetu

 1. leonberg Je li veliki pas težine do 75 kg i visine do80 cm, izvrsna je čuvarica i straža. S ugodnom prirodom, Leonberg je idealan za održavanje u obitelji. Brzo će se prilagoditi vašoj obiteljskoj rutini. Pas je uravnotežen i bez agresije.
 2. Najveći psi na svijetu -1

 3. Kangal ili Anatolian Shepherd ima povećanje težine do 81 cm,i težine - do 65 kg. Ovo je pas za pse, pa je bolje živjeti izvan grada, gdje ima puno slobodnog prostora i svježeg zraka. Kangal je posvećen svom gospodaru, poslušan, inteligentan i treba stalnu aktivnost.
 4. Najveći psi na svijetu -2

 5. Irski Wolfhound stručnjaci smatraju najveći lovac. Ta se mirna životinja dobro slaže s djecom i može biti dobro obučena i obučena.
 6. Najveći psi na svijetu -3

 7. Pirenejski planinski pas ima težinu do 54 kg, a njezin rast može doseći 82 cm. Ovo je izvrstan čuvar i stražar. Pri tome je vrlo nježan, inteligentan i dobrodušan pas.
 8. Najveći psi na svijetu -4

 9. Jedna od najstarijih pasmina pasa - Tibetski mastif, Životinja može biti dobar prijatelj svimaobitelji i izvrsnog čuvara. Ovaj pas može lako nositi teška opterećenja za velike udaljenosti. Imajući neobičan izgled za psa, mastif se razlikuje u ravnoj mačkoj čistoći.
 10. Najveći psi na svijetu -5

 11. Velika danska smatra se najvišim psa na svijetu. Težina nekih predstavnika može biti do 91 kg. Moćan i jak, ovi psi su iznenađujuće dobar, poslušan, nježan i odan životinje.
 12. Najveći psi na svijetu -6

 13. Divovski pas Pirenejski mastif izuzetno pametan i pouzdan. Stoga se često koristi kao čuvar ili tjelohranitelj. Ponekad psi i pokazuju neku lijenost, ali sve do vremena na posao.
 14. Najveći psi na svijetu -7

 15. Shepherdova pasmina španjolski mastif ima povećanje do 88 cm, a težina može doseći do 100 kg. Ova drevna pasmina bila je izuzetno radna, iako se takvi plemići nisu čuvali takvim plemićima.
 16. Najveći psi na svijetu -8

 17. Veliki pas Sv. Bernarda mora imati težinu (prema standardu) više od 80kg, a visina - do 80 cm. U početku su te životinje pripremljene za ulogu spasitelja. Međutim, postupno mirni, prijateljski i osjetljivi psi pretvoreni su u isključivo kućne ljubimce.
 18. Najveći psi na svijetu -9

 19. Najveća pasmina pasa na svijetu je Engleski mastif, Rast takvog psa može doseći 91 cm, a težina - 113 kg. Danas, ovaj mastif dobro se bori s ulogom čuvara i ulogom pratitelja.
 20. Najveći psi na svijetu -10