Pasmina kurtshaar

Predstavnici pasmine kurtshaar - veličanstveni lovci. Ova pasmina je uzgojena u Njemačkoj i smatra se jednim od najpopularnijih lovačkih pasa u Europi.

Povijest pasmine kurtshaar

Kurzhaara se također naziva njemački kratkodlakPoynter. To se dogodilo iz starog njemačkog pokazivača, koji je u XVIII stoljeću doveo u Njemačku. Pasmina je proganjana, sposobna raditi na bilo kakvim pernate divljači i uzeti plijen iz pištolja. Sada je pasmina kurtshaar još u fazi poboljšanja i uklanjanja referentnih predstavnika.


Karakteristike pasmine kurtshaar

Pasgarski standard Kurzhaar kaže da je ovaj pasodnosi se na njemačke kratke kose kratke uši. Smatra se velikim, neki zastupnici postižu rast kod grebena većih od 60 cm. Pas karakterizira mršavo, suho tkivo. Vrlo brzo radi sjajno kao lov. Boje mogu varirati, ali se smatra da su točke prepoznatljive osobine pasmine. Mogu biti velika i čista, i mala, zasjenjena. Za sigurnost pasa tijekom lova, oni obično odsiječe dio repa. Kurtzhaari žive 12-16 godina. Njihovo zdravlje i psiha su prilično stabilni, ali ova pasmina se boji ozbiljnih mrazova. Kurtzhaari lako hvataju. Stoga, izvan lova, bolje je pokriti psa s posebnim zavjesom i držati kuću bilo unutra ili u toplom ograđenom prostoru.

Priroda pasmine kurtshaar vrlo je aktivna. Pas pada dobro, voli igrati s vlasnikom. Uz veličanstvene lovne osobine, kurtshaaras rijetko pokazuju agresiju prema ljudima, obično su prijateljski i znatiželjni samo ako se ne tiču ​​sigurnosti vlasnika. Kurzhaar je vrlo posvećen svojim vlasnicima i od njega se ispostavlja da je izvrstan branitelj i zaštitar. Kada žive u kući može pokazati prekomjernu znatiželju, pokušavajući se popeti na sve strane sobe. Sa kućnom komunicom mirno, pokušati privući pažnju, nalazi se pored vlasnika.