Husky karakteristična za pasminu

Prijateljski ljubičasti očnjaci osvojiti svevelika popularnost među uzgajivačima pasa. Unatoč činjenici da ova pasmina zahtijeva prilično veliko fizičko naprezanje za održavanje zdravlja, sve više i više takvih pasa pojavljuju se u gradovima.

Povijest pasmine Husky

Obilježja pasmine paskih pasa trebaju započetis pričom o povijesti tih pasa. Haskiji su uzgajani kao saonice pas pasmine u Rusiji, i to - u Sibiru, gdje su vremenski uvjeti dopušteno puno vremena u godini putovati saonicama u kojima upregnuti i okretan Huskies. U žilama Sibirski Haski nije samo krv domaćih pasa, ali su divlji vukovi, koji jasno odražava u njihovom izgledu. Nekoliko psi Haski je doveo do kraja XIX stoljeća do Beringovog tjesnaca na Aljasci, gdje su mogli ozbiljno natjecati s drugim pasminama saonice pasa. Ovdje su prvo platili ozbiljnu pozornost. Husky kao pasmina je prvi put opisao u Americi. Počela i aktivno isporuka sibirski haski na kontinentu, kao i uzgoj i selekciju stijena kako bi se poboljšala svoj izgled i korisne osobine.

Izgled oštarije

Husky je pas srednje veličine. Njihova visina u grebenu obično ne prelazi 50-60 cm. Psi ove pasmine imaju vrlo bogatu, bujnu vunu s debelim podslojem, dopuštajući im da dugo ostanu u mraku, pa čak i spavaju u snijegu. Huske imaju dobro oblikovano mišićavo tijelo s nogama srednje duljine. Da bi podržao psa u dobrom fizičkom stanju, vlasnici trebaju organizirati duge šetnje s njom, a ne po korak, već trčanje. Ovi psi imaju male stojeće uši i preklopljen pahuljasti rep. Naravno, lik Sibirske Husky pasmine ne može bez opisivanja neuobičajenog i odmah privlačnog huskyja. Obično imaju svijetloplavu ili svijetlosmeđu boju. Nije rijedak i djelić (kada je jedno oko obojano u jednoj boji, a drugo - u drugoj). Osobitosti boja Sibirskih husses su takve da oči obično imaju tamni rub oko njih, što dodatno naglašava njihovo svjetlo sjene. Može se identificirati među najčešćim bojama ove pasmine: piebald sivo-bijela, kao i različite kombinacije dviju boja. Općenito, sve nijanse boje snijega bijele do crne su prihvatljive.

Hraster pasmine Husky

Od djetinjstva, hrapavi su vrlo svijetli i zahtijevajupuno motoričkih aktivnosti. pasmine karakteristične pokazuje da Haski štenci su osobito sklon zabavi povezane s puno trčanja, pa vlasnici često moraju poduzeti ovih pasa na trčanje ili vožnju biciklom, pa čak i uzeti u šumu igrati. Husky također vole nikakvu okupaciju se odnose na njihove glavne misije, propisanu u skladu s prirodom - to jest, povuci sanjke. Zato haski sa vožnjom radost vas na sanjkama ili skije, donijeti ruksak ili bilo koji drugi predmet koji je predložio njega.

Husky - školska životinja, pa su dobristići u jedan apartman s drugim psima i životinjama drugih vrsta. Oni stalno trebaju komunikaciju, pa ponekad mogu biti pomalo dosadni i nepotrebno znatiželjni. Husky je izvrsna varijanta pasa psa. Oni će savršeno igrati s odraslima i sa djecom. Izrazi agresije prema bilo kojem čovjeku, pa čak i strancima, izuzetno su rijetki.

Husky osobina pasmine1

Stoga, husky neće odgovarati onima koji tražečuvar psa. Iz istog razloga, Huskies često postaju žrtve krađe, posebno u maloj dobi. Za štenad Husky morate osigurati maksimalnu kontrolu.</ P>

Husky ima nevjerojatan glas. Oni ne lajaju, nego "razgovaraju". Mnogi ljudi kažu da je ton njihovog glasa vrlo ugodan, pa čak i pomaže da ugodi malu djecu. Paski psi, ako imaju potrebni broj pokreta i dugih šetnji, neće biti previše tvrdokorni i huligani kod kuće, ali ako ne obraćaju pažnju na to, mogu učiniti nešto. U principu, u svakodnevnom životu pasa ove pasmine su nepretenciozne.