Na vrhu najvećih pasa na svijetu uključeno je oko 30 imena pasmina. Pas smatra se da pripada velikoj pasmini kada je težina veća od 40 kg, a visina u grebena nije manja od 60 cm.

Najpoznatije velike pasmine

  1. Cane Corso (talijanski mastif). Drevni Rimljani koristili su pse, koji su bili neposredni preci ove pasmine, da sudjeluju u ratovima. Moderni predstavnici ove pasmine su veličanstveni branitelji i čuvari. Težina tih životinja može doseći 50-55 kg, rast ne manji od 75 cm.
  2. Najveći pas na svijetu1

  3. Ruski crni terijer, Ovi psi imaju prosječnu težinu od oko 58-60 kg,visine do oko 75 cm. Pasmina se pojavila u SSSR-u kao službeni. Ruski terijer je u strašnoj potrebi za komunikacijom s vlasnikom, također zahtijeva pažnju članova obitelji u kojima je zadržan.
  4. Najveći pas na svijetu2

  5. Kavkavski ovčar, Težina odraslog muškarca može dosegnuti 90 kg irast je veći od 75 cm. Ova pasmina pripada jednoj od najstarijih, a njihova domovina je Kavkaz. Pasmina je jedinstvena po tome što se može prilagoditi životu u bilo kojoj klimi, koju karakteriziraju ekstremna izdržljivost, odlučnost i hrabrost.
  6. Najveći pas na svijetu3

  7. Sv. Bernarda, Prema standardu - težina predstavnika ove pasminebi trebao biti više od 80 kg, postoje pojedinci s težinom preko 100 kg. Pas po imenu Benediktinci ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najteži pas je dostigao težinu od 166,4 kg. St. Bernards su izvrsni spasioci, oni su vrlo osjetljiva i prijateljski stvorenja.
  8. Najveći pas na svijetu4

Najveći pas na svijetu

Koja je najveća pasmina pasa? Teško je dati jednoznačan odgovor. Na primjer, najviša pasmina na svijetu je Velika Dana i njegov zastupnik po imenu Zeus, njegova visina u grebenu dosegla je 111,8 cm, ako stoji na njegovim stražnjim nogama, a duljina njegovog izduženog tijela iznosi 2,24 m.

Najveći pas na svijetu5

Ako odlučite koji pas je najveći na svijetu,na temelju veličine i težine psa, naravno, to je muški engleski mastif, nadimak Aikam Zorbo, čija je težina 155,58 kg, ovaj zapis je fiksiran u Guinnessovoj knjizi rekorda.

Najveći pas na svijetu6