Ukupno je oko 30 ljudi na svijetuvelike pasmine pasa, od kojih su neke najteže. Psi koji predstavljaju jednu pasminu mogu se značajno razlikovati u visini i težini, to je normalno ako ne prelazi prihvaćene standarde.

Psi-zapisnici iz Guinnessove knjige rekorda

Guinnessova knjiga rekorda uključuje nekolikoRekorderi, koji predstavljaju najteže pse na svijetu. Svi ti zapisi su divni, ali neki su od njih već pretučeni. Koji pas je najteži? Ovaj čin zaslužuju predstavnici nekih pasmina, svih takvih pasmina oko deset.

Jedan od nositelja zapisa, čiji je zapis zabilježen u Guinnessovoj knjizi, jest Sv. Bernarda, Nadimak Hercules. Težina ove životinje, u 2001, bila je 128 kg, opseg vrata - 96,5 cm.

Najteži pas na svijetu1

Među predstavnicima divovske pasmine Njufaundlend (Ronilac) zabilježio je rekorder s težinom od 120 kg, to je težina novorođenčeta slonova.

Najteži pas na svijetu2

Pripada status najveće pasmine pasa Engleski mastifOni su poznati po svojoj moći, a imaju vrloBalansirana psiha, razlikuju se u miru. Predstavnik ove pasmine, koji je prvak, dobio na knjizi rekorda, bio je pas, čija je nadimak - Aykama Zorbo, koji je živio u Velikoj Britaniji 1989. godine, uz fiksnu težine 155.58 kg.

Najteži pas na svijetu3

Plavi pas, Čiji je ime George, prepoznat je kao najtežiOn je službeno dobio status u 2010, kada je imao 4 godine života, težio je oko 100 kg, a duljina tijela 221 cm.

Najteži pas na svijetu4

Pas s najvećom težinom

Najveći zapis, zabilježen u Guinnessovoj knjizi, pripada velikim težinama Sv. Bernarda, Čiji je naziv Benediktin, težine 166,4 kg, sa svim impresivnim ukupnim dimenzijama, pas je izazvao samo suosjećanje zbog svojega ljubavnog karaktera i mirnog raspoloženja.

Najteži pas u svijetu5