Kao što znate, veliki psi su lijepiSuradnici i posvećeni prijatelji, koji mogu donijeti svaku obitelj puno radosti. Stoga ne čudi da je danas pitanje čija je pasmina pasa najveća u svijetu, od interesa mnogim ljubiteljima tih lijepih životinja. Prema tome, vrlo je poželjno sastaviti popis 10 najvećih pasmina pasa na svijetu. O značajkama karaktera i izgleda predstavnika ove kategorije saznat ćete u našem članku.

Najveći pas na svijetu

Deseto mjesto na našem popisu velikih pasa jest Leonberger, Visina pojedinca na grebenu može doseći 77 cm. Vizuelno, leonberger sliči lavu zbog debele i dugačke kaput, koji obilno pokriva vrat psa, stvarajući mekanu ogrlicu. Unatoč impresivnoj veličini, to su vrlo okretni i okretni psi, ali će im biti udobnije za život u dvorištu privatne kuće nego u stanu. Leonberger ima uravnotežen karakter, voli igrati s djecom i služi kao pouzdan stražar.

Najveća pasmina pasa1

Deveto mjesto u našem 10. najvećem psu na svijetu s pravom pripada ozbiljnom i odgovornom psi, Rast kuja i muškaraca ponekad doseže 70 cm. To su servisne životinje s brzom reakcijom, izdržljivošću, lako se osposobljavaju i zahtijevaju trajnu obuku. Unatoč njihovim uslužnim instinktima, Boerboel također treba pozornost, milovanje i njegu.

Najveća pasmina pasa2

Osmi kandidat za naslov najveće pasmine pasa u svijetu stoji Moskovski čuvar, Visina na grebenu može doseći 73 - 78 cm. To su praktički neustrašivi psi, u slučaju borbe oni su čvrsto držani, nikad se povlačenje prvi. Samouvjereni, samouvjereni kućni ljubimci brzo idu u kontakt, savršeno se nositi s dužnostima čuvara i branitelja.

Najveća pasmina pasa3

Sedmo mjesto na popisu najvećih pasmina pasa na svijetu Njufaundlend, Drugi naziv tih "divova" je ronilac. Zahvaljujući posebnim hidrofobnim svojstvima vune i membrana na šapama, oni su izvrsni spasitelji. Postoje slučajevi kada je težina Newfoundlanda dosegla 90 kg. U povijesti pasmine najveći je pas težio više od 100 kg. To su nevjerojatno jaki, a slatka i krznena bića, ako je potrebno, mogu donositi vlastite odluke.

Najveća pasmina pasa4

Jedna od najvećih pasmina pasa na svijetu je i Tibetski mastif, raste od 75 do 81 cm. Te ogromne životinje su vrlo čiste. Obično služe kao stražari i pokušavaju se družiti sa svim članovima obitelji. Tibetski mastif je vrlo rezerviran, uravnotežen, neupitno sluša majstora, ali uvijek s oprezom gleda na bilo koji stranac koji je posjetio njegov teritorij.

Najveća pasmina pasa5

Peti na popisu najvećih pasmina pasa je Njemački veliki dane, Ovo je najveći reprezentativni lajanjeČetiri stopa štenaca, njezin rast može doseći 80 cm, a psa visine na grebenu iznosi 111,8 cm. Veliki dan je utjelovljenje plemstva, elegancije, ljepote i ponosa u jednoj bocu. Vrlo su odani, poslušni, hrabri, ali nepovjerljivi prema strancima, pa stoga cuju.

Najveća pasmina pasa6

U četvrtoj fazi na ljestvici najvećih pasmina pasa je Pirenejski mastif, Rasti kod vraških kuja ponekad dosežu 75 cm, muškarci - 81 cm. Psi ove pasmine, zbog svog "gigantizma" često djeluju kao pouzdani čuvari i tjelohranitelji. Vrlo su inteligentni, smireni i lojalni.

Najveća pasmina pasa

Prva u prva tri najveća pasmina pasa na svijetu je veličanstvena i moćna Sv. Bernarda, Raste na grebenu kuge dosežu 80 cm, muškarci - 90 cm. Osjetljivi sveti Bernardsi su idealni za život u velikoj obitelji, prijateljski, simpatični, pouzdani branitelji i vjerni prijatelji djece.

Najveća pasmina pasa8

Vrijedno drugo mjesto u 10 najvećih pasa na svijetu španjolski mastif, Visina ovih pasa na grebenu može doseći 88 cm. Mastif ima mirno tjelesno stanje, pažljiv, poslušan, savršeno dobiva uz majstore, kućne ljubimce i služi kao pouzdanac kod kuće.

Najveća pasmina pasa9

Poštovano prvo mjesto u kategoriji najvećih pasmina pasa u svijetu pripada desno Engleski mastif, Rast tih "junaka" može se mijenjatipridelah 69-90 cm Aristokratski, miran, pametan i pomalo neugodan pas se razlikuje po domišljatosti i ljubaznom, nježnom karakteru. Međutim, ako netko našteti svojoj obitelji, ovaj dobronamjerni div pretvara se u živu životinju.

Najveća pasmina pasa10