Sentry psi za privatnu kuću

Potrebno je psa u privatnoj kući, prije svega, za njegovu zaštitu. Takav pas mora ispuniti nekoliko zahtjeva - biti velik i nepovjerljiv prema strancima, nepretenciozan i dobro obučen.

Te osobine nisu svi psi -na primjer, životinje lovnih i "borbenih" pasmina za zaštitu neće pristupiti. Neuspješni izbor također će biti i psi bez podloga (boksači, Dobermans, Cane Corso, itd.), Koji će zimi na ulici imati teško vrijeme. Psi za spašavanje (Newfoundland, Labrador, Doberman) također nisu najbolji stražari - oni su potpuno bez zlobe prema ljudima, pa i vanzemaljcima.

Pa kakve će pasmine pasa odgovarati kao čuvar za privatnu kuću?

Najbolji stražar pas za privatnu kuću - što je to?

Pružatelji pasa preporučuju odabir jedne od pet pasmina opisanih u nastavku kako bi zaštitili kuću:

  1. alabai (Srednjoazijskog ovčarskog psa). Životinje ove pasmine imaju vrlo razvijen teritorijalni instinkt, tako da ih ne morate podučavati kako biste zaštitili svoje dvorište i kuću. Međutim, Alabai može biti vrlo neugodno, pa morate truditi na poslušnosti takvog kućnog ljubimca. Počnite trenirati psa-čuvara pasmina. Središnje azijskim ovčarima savjetovat će odmah, čim ga dovedete u svoju kuću.
  2. Pasji psi za privatne domove1

  3. Moskovski čuvar, Ime ove pasmine govori sama za sebe! "Muscoviti" su izvrsni stražari, jer su vrlo jaki, zlonamjerni prema strancima i istodobno skromni u svojoj skrbi. Ispravno podizanje takvog psa, dobit ćete ne samo dobru stražu, nego i lojalnu prijateljicu. Od minusova pasmine može se nazvati određena potreba za tjelesnom aktivnošću: takav pas treba pokret, kratki lanac je kontraindiciran.
  4. Pasji psi za privatne domove2

  5. Rottweiler, Iako se odnose na glatke kose, ovepsi su dobro razvijeni podsloj. Zahvaljujući tome, osjećaju se ugodno u umjereno hladnoj zimi. Rottweiler je nepovjerljiv i budan čuvar teritorija, ali može biti vrlo tvrdokoran. Ova kvaliteta treba uzeti u obzir pri treningu štene ove pasmine.
  6. Pasji psi za privatne domove3

  7. njemački ovčar, Ovo je univerzalna opcija - ova pasminaprikladan je za zaštitu, jer su pastiri nepretenciozni i izvrsni u obuci. Općenito je poznato da su i po prirodi vrlo inteligentni, ali to ne znači da ovčji psi ne trebaju obrazovanje.
  8. Pasji psi za privatne domove4

  9. Dovršite ocjenu čuvara za privatnu kuću vrsta terijera - srednje veličine pasmine. Ovaj "kralj terijera" je budan i osjetljiv. Iako sam po sebi nije zlonamjeran, ali njegovo je područje pravilno zaštićeno. Takav pas neće biti samo pouzdani čuvar, nego i izvrstan pratitelj, sportaš, lovac i prijatelj za svoju djecu.
  10. Pasji psi za privatne domove5