Što hraniti husky kod kuće

Prehrana je jedan od glavnih čimbenika koji određujudobrobiti i zdravlju psa. Odabir onoga što hraniti kod kuće Husky, uzmite u obzir osobne karakteristike vašeg ljubimca - koliko je aktivan, njegovo doba, zdravlje, a isto tako ono što mu se najviše sviđa.

Ako primijetite da je Husky dosadio prehranimožete dodati i druge sastojke. Na primjer, sirovo mljeveno meso, razne vrste riba, povrće itd. Možete dodati sir, ali ne mnogo - hrapavi, u pravilu je voljen, ali u velikim količinama to može uzrokovati probavni poremećaj.

Nemojte mijenjati dijetu drastično. Ako želite u potpunosti promijeniti hranu rižinih, onda ga postupno: uvesti nove sastojke u roku od jednog do dva tjedna, postupno zamjenjujući ih uobičajenim proizvodima.

Pokušajte hraniti psa u isto vrijeme,istodobno, ako su vaši šetnje aktivne, pokušajte ne hraniti prvih 30 minuta prije treninga i 2 sata nakon njega. Pazite da pas uvijek ima zdjelu čiste vode.

Što možete hraniti husky i što ne možete?

Pitanje je kako se husky hraniti i kakva je hrana bolja - sirovo ili prerađeno, gotova suha hrana ili kuhana kod kuće - prilično kontradiktorna.

Kvalitetna suha hrana pruža psa sa svimapotrebne hranjive tvari. Osim toga, puno je lakše kod vlasnika psa. Ipak, mnogi uzgajivači vole hraniti odraslu hranu s prirodnom hranom koja se kuha kod kuće, nego da daju suhu hranu koja može sadržavati štetne sastojke pasa. Prirodna prehrana husisa pozitivno utječe na njihovo zdravlje, osim toga, omogućava vam da hranite raznoliko, a čak i takav tip hrane, u pravilu, više nalik na psa.

Najpoznatije promjene u pasu hranjene prirodnom hranom su poboljšanje stanja kaputa i zuba, a dugoročno - zdravlje životinje kao cjeline.

Bez obzira na ono što vam je draže - suho ili domaće hrane, ne zaboravite da ne možete dati Husk u bilo kojoj dobi:

  • mliječni proizvodi u velikim količinama;
  • kosti koje su podvrgnute toplinskoj obradi;
  • meso sa žara;
  • dimljeni;
  • šećer i slatko;
  • luk i češnjak;
  • grožđica, grožđe, šljive, itd.;
  • začini i začini.

I nemojte prevariti psa - usprkosprilično velika veličina, sibirski huski zahtijeva relativno malu količinu hrane. U ovom slučaju, teško je izgubiti težinu, a pretilost uvelike smanjuje životni vijek životinje. Pazite na zdravlje vašeg prijatelja!