Njegovo pastirsko skrb o štencu i obrazovanje

Ako namjeravate dobiti njemački štenepastiri, onda biste trebali shvatiti da uz dugo očekivani pas dobivate dodatnu odgovornost. Ne sastoji se samo od vrijednog održavanja četveronožnog prijatelja, već i odgovornosti prema društvu.

Upoznajte svoje obveze domaćina: tijekom cijele godine registracija životinje u klubu za uzgoj pasa ili vrtića, veterinarstva i medicinskog nadzora. Također, morate pravovremeno cijepiti i pobrinuti se da se psa "radi svoj posao" na posebno označenim mjestima.

Naravno, sadržaj i odgoj njemačkog jezikaOvčari se najbolje izvode vani, a ne kod kuće. Ali ako ne postoji takva mogućnost, onda osigurati odvojeni teritorij u kući. Ni u kojem slučaju ovo mjesto ne bi trebalo biti u kupaonici, u kuhinji, u blizini aparata za grijanje ili u nacrtu. Štenci puno spavaju pa se pobrinite da to učinite na vašem podu ili madracu, koje ste mu dali. Nikada ga nemojte zaključati u sobi i, osim toga, nemojte je vezati.

Značajke skrbi i obrazovanja njemačkog ovčjeg štene

Pri odabiru nadimka štene, razmotrite prvo slovo koje se zvalo u vrtiću. Ime mora biti kratko i zvučno. Ako su ti uvjeti ispunjeni, šanse da imate poslušan pas povećavaju se.

Kupnja u kući takva dimenzija i jakapas, preuzimate svu odgovornost za nju i za ono što se može dogoditi kroz njezinu krivnju. Primjenjujući fizičku snagu, pokazujući agresiju na životinju, pokazujete svoju slabost. Prije nego što započnete njemački ovčar, pripremite se za to. Uklonite sve objekte udaranja iz područja dostupnog psu, sakrite svoje cipele, pričvrstite žice što je više moguće kako ne bi privukle pažnju. Zapamtite da se trebate angažirati u životinju za ostatak svog života, a ne samo kada je zabavno zaviriti malim štencem. Morate poželjeti razvoj cjelokupnog vašeg ljubimca i poticati ga na sve moguće načine.

Problemi obrazovanja njemačkog ovčara praktičkiuvijek se javlja zbog činjenice da je u jednom trenutku, kada je pas još bio štene, razrijeđeni su od strane vlasnika, dopuštali su joj puno. O tome se navikla, a sada ne razumije razlog zbog kojeg se muči.

Ne možete nositi štene na svojim rukama, osim zajedan: do 4 mjeseca spušta se i podigne na stubama na rukama, tk. još uvijek ima krhke mišiće i kosti. Iz istog razloga štene u maloj dobi ne mogu skočiti.