Opis pasmine pasmine

Odlučujući da imamo psa, mi, prije svega,razmišljamo o prirodi i izgledu budućeg četveronožnog prijatelja. U tom slučaju, ako vam je potrebna srednja pas s vrlo slatkim narav, nego inteligentan, izdržljiv, marljiv, sa sposobnošću da donose odluke u ekstremnim situacijama, ne postoji bolji izbor od Huskies. Njezina ljepota očarava - očito je pas izgleda vuka, ali što je s dubine od plavih očiju! Jesu li zaintrigirali? Da biste saznali nešto više o preljubu, ovdje su neke zanimljive činjenice i kratak opis pasmine.

Husky - značajke ove pasmine

Jao, ali povijest pasmine ima nekolikodramatične trenutke. U početku, pasmina je formirana na područjima daleke sjeverne Rusije, gdje je služio vjerno kao sanjkalište. No, početkom 20. stoljeća, okolnosti su postavile pasminu na rub preživljavanja. Samo zahvaljujući zanimanju za razdoblje "zlatne žurbe" od strane Amerikanaca, paska je dobila drugo rođenje - potražnja za izdržljivim psovkama i Huskiesima nevjerojatno je povećana na područje Aljaske. Ovdje u Americi Huskies je dobio službeni "pedigree" status i postavili su standarde pasmine.

Svi predstavnici Huskyja uvjetno su podijeljeni na trigrupe - radni psi, sanjke i psi za show (izložba). Najčešći su jahački i izložbeni husky. Kao radni psi, Huskies se trenutačno ne koristi. Iako standardi pasmine opisuju radni huski. No, uz sudjelovanje u brzim utrkama, na primjer, glavni kriterij za procjenu psa obično je pokazatelj vremena, a ne točno podudaranje s referentnim bivšim terijerom. Općenito, sljedeće karakteristike mogu se pripisati tipičnim karakteristikama pasmine Husky: srednje visine, kompaktne fizičke veličine gotovo kvadrata. Dlaka je kratka, dovoljno gusta s gustom ali mekanom podlogom koja psu omogućuje da lako podnosi i vrlo niske temperature i toplinu. Za muškarca odraslih, standard omogućuje rast od 53,5 do 60 cm i težinu od oko 21-28 kg, djevojke su malo manji - povećanje od 50-56 cm, težina od 15,5 do 23 kg. Treba se posebno reći o boji oči tih pasa. Izgledne, tanke s plavim očima, iako često postoje pojedinci s smeđim, jantarnim, maslinama i čak višestrukim očima.

Nekoliko riječi o posebnim obilježjima pasapasmine pasmine. Budući da je psa, prije svega, povučen za eksploataciju u snježnim područjima, struktura njezine šape je takva da ne zahtijeva periodično čišćenje od snijega uvučenih između prstiju. Huskyova vuna, koja ima svojstvo samočišćenja, praktički je bez mirisa, a molting se događa strogo dvaput godišnje. Zanimljivo je da Huskies praktički ne lajati, ali puno i sa zadovoljstvom razgovaraju kroz različite zvukove.

Husky - pro i kontra ove pasmine

Predstavnici pasmine Husky, poput, doista, bilo koje druge, imaju svoje zasluge i demere. Opis pasmine pasmine1Stoga, ni kao čuvar, ni u kakvoćučuvanje tih pasa za upotrebu je neprikladno. Druga značajka obilježja psa (pripisivanje ove kvalitete na prednosti ili nedostatke je vaše pravo) je izražena neovisnost, pas više puta neće ponoviti istu naredbu.

Odabir sadržaja u urbanim okruženjimastan s sibirskog pasmina pilića, također pazite da mu je potrebna stalna tjelesna aktivnost. I zaključno, važna napomena - kod odabira vašeg budućeg ljubimca, budite sigurni (!) Da biste se raspitali o zdravlju svojih roditelja, hrskavi imaju predispoziciju za epilepsiju.