Weimaraner - opis pasmine

Pas Weimaraner ima vrlo drevnu povijest,Ostavljajući korijene u Njemačkoj početkom XIX. Stoljeća. Ponekad se Weimaraner naziva tajanstvenim imenom "srebrni duh". Smatra se da je ova pasmina uzgajaju Carl kolovoza, vojvodu od Weimara. Smatra se da je ova pasmina je vrlo cijenjen u europski dvorovi. To je razlog zašto je ptičara ne može se držati u ograđenom prostoru: pas uvijek mora imati direktan kontakt s vlasnikom.

Weimaraner je standard pasmine

Prema standardu pasmine, weimaraner se smatra lovnim psu. Omjer duljine tijela i visine u grebenu je oko 12:11. Težina mužjaka je oko 40 kg, a ženka - oko 35 kg.

Boja kaputa - različite nijanse sive boje. Na glavi i ušima, kaput je nešto lakši. Dopuštene su male bijele oznake na šape i prsa pasa. Na leđima duž grebena je tamna traka.

Pokrivač vune Weimaranere može biti od dvije vrste. Kratka kosa - s čvrstim kratkim pokrovnim kaputom i dugogodišnjim - s dugim mekanim, lagano valovitim kaputom.

Njuška psa je snažna i dugo i kutna. Čeljusti snažne, jagodice dobro razvijene. Zaobljene inteligentne oči su postavljene koso. Boja očiju može se kretati od tamne jantarne do jantarne boje. Štenci Weimaranera imaju nebo-plave oči, njihova se boja mijenja sa starošću. Ušiju nalik na lobate s zaobljenim rubovima smještene su visoko i bliske jedna na drugu.

Graciozno zakrivljeni set mišićavog vratavisoka. Natrag psa mora biti mišićav i ravno. Prsni koš je dobro oblikovan, trbuh je bez prženja. Jaka rep je postavljen relativno nizak.

Smještene su suhih suhih prednjih nogumeđusobno paralelno. Prsti na šapama su zaobljeni, a srednji prsti malo su dulji od ostalih - to je osobit lik pasa pasmine Weimaraner.

Sva odstupanja od opisa Weimaranerove pasmine smatraju se nedostatkom.

Weimaranerov lik

Weimaraner uopće ne tolerira samoću. Posvećeno je svom gospodaru i njegovoj obitelji, voli djecu i uvijek

Weimaraner - opis pasmine1

može ih zaštititi.</ P>

Pas nije agresivan, ima veselo i prijateljski karakter. Kada se podučava, ne može se fizički kažnjavati, bolje je poticati pohvale i ljubav: to će dati bolje rezultate.

Weimaraner je brz i brz pas. Stoga mora biti stalno zauzet s nečim. To će dati put svojoj energiji.

Psi Weimaraner pasmina su izvrsni lovci: izvode patke iz vode, otkrivaju i pronađu divlje svinje, itd. Osim toga, ovi psi se koriste u operacijama traženja i spašavanja.