Njemački ovčar u stanu1

Ovi psi mogu živjeti u gotovo svim klimatskim uvjetima - ne brinu za hladnu Sibiru, niti na toplinu Afrike. Ali u ovom ćemo članku analizirati mogućnost držanja njemačkog ovčara u gradskom stanu.

Ovčar u stanu

Štene Njemački ovčar je malo razigranŠtetnik koji sve ažurira: od cipela i odjeće do namještaja. Prije nego što njemački ovčar počne živjeti u stanu, trebate ukloniti sve "ukusne" stvari za nju, jer to je ispunjeno ne samo plijenom imovine, već i ozbiljnim zdravstvenim problemima kućnog ljubimca.

Glavno pravilo čuvanja njemačkog ovčaraStan je definicija zasebnog mjesta za štene. Šteneta treba nositi s uklonjenim poklopcem koji se s vremena na vrijeme može ukloniti i operirati. Učite svog ljubimca da se ne popne na utičnice, ne ugristi kabele i užad, nemoj se penjati preko kuhinjskih ormarića.

Kako se brinuti o njemačkom ovčaru u stanu?

Održavanje i briga njemačkog ovčara zahtijevaodgovornost i pravi pristup. Vuna psa lovi 1-2 puta dnevno, a kao i za kupanje psa, a zatim to ne više od tri puta godišnje - jesen, proljeće, ljeto. Gledajte uši vašeg ljubimca i očistite ih barem jednom mjesečno mokrim vatom. Briga za njemačkog ovčara zahtijeva i čišćenje zuba svaka tri mjeseca s posebnim prašcima za zube. U dućanima za kućne ljubimce postoji veliki izbor umjetnih i prirodnih kostiju s fluoridom - što vam je potrebno za zube vašeg psa.

Drugi važan princip brige za njemačkog ovčara je isječak kandži. Zdrave kandže sjaju, ne ljuštite i ne crvljujte se; za frizuru koristite pandžu.

Hranite psu razne zdrave hrane: meso, žitarice, suhu hranu, povrće i mliječne proizvode.

Kako ispravno krenuti njemački ovčar?

Ako njemački ovčar živi u stanu s njompotrebno je mnogo puno hodati nego što bi ona živjela u zatvorenom prostoru. Prošetajte pastir u parkovima, igrajte se, trenirajte, pratite vezu kućnog ljubimca s drugim psima, ne dopustite agresivnost, pokušajte hodati psa na remen i njušku.