Koja je razlika između njemačkog ovčara i istočne Europe?

Ime nije jedino što razlikuje njemački ovčar od istočne Europe. Počinje s činjenicom da se istočnoeuropska ovčarica smatra različitim njemačkim.

Kako razlikovati njemački ovčar od istočne Europe?

Njemačka pastira razliku od istočne Europeje da je, u pravilu, istočnoeuropski pastir veći i širi od njemačkog ovčara, ističe snažnije šape, prsni koš s jasnim zaokretom. Djevojke istočnoeuropske pasmine mogu nadmašiti mužjake njemačkih pastiraca. Nije teško razlikovati njemačkog ovčara iz istočne Europe u veličini i visini leđa: „istočne Europljane” nazad ima glatku liniju, duga 2-3 cm u grebenu, na „Njemački” se vratio lukovi, koji je vidljiv golim okom. Vrsta psa pokret će vam reći kako razlikovati njemački ovčar. Zbog različite strukture prednjih i stražnjih ekstremiteta "Nijemci" i "Istočnjaci" kreću se na različite načine. U „Istočnjaci” noge proporcionalne s veličinom tijela, njihov korak mekše i glađe, a Nijemci prednje noge su duže vozi ga niske puzanje kas, kao da čučeći na tlu.

Temperament je još jedan pokazatelj odIstočnoeuropski pastir se razlikuje od njemačkog. Njemački pastiri su vrlo aktivni i malo ljut, to je zbog prvobitnu namjenu pasmine - uzgojem ovaca i štite stoku. Njemački ovčar mora mnogo kretati, a ako ste aktivni, onda ćete s ovim psom lako pronaći zajednički jezik. Oni su lojalni i vjerni drugovi, vole djecu, uvijek su skloni komunicirati.

Europski pastiri manje su razigrani i aktivni,pogodniji su za zaštitu imovine i doma. Teški i ozbiljni psi ove pasmine neće uzrokovati štetu vlasniku i članovima njegove obitelji, ali vrlo su oprezni strancima.

U svakom slučaju, moći ćete razlikovati njemački ovčar od istočne Europe na ovim glavnim znakovima i izabrati lojalnog i neustrašivog prijatelja.

Koja je razlika između njemačkog ovčara i istočnoeuropskog psa?