Kavkaski ovčar - obilježja pasmina

Mnogi ljudi samo se ukočeni iz jedne vrste masivnih ineustrašivi kavezni pas, koji posjeduje prirodnu zlobu i nepovjerenje prema vani. U ovom ćemo članku analizirati glavne točke karakteristika pasmine kavkaskih pasmina i saznati jesu li ti psi opasni.

Standard Breed

Uzgojni standard kavkaske ovčari uključujesamouprave takvih pokazatelja kao veličine: rast dječaka nije manji od 65 cm i težina nije manja od 50 kg, a djevojke nisu niže od 62 cm i težine 45 kg. Oblik tijela je velik, s dobro mišićavim mišićima i ima debelu, elastičnu kožu. Vunena boja varira od sivih, do bijelih, crvenih, uočenih i tigrovih nijansi. No, crna i smeđa boja je diskvalifikacijska mana iz standarda kavkaznih ovčara. Kavkazani imaju veliku glavu s opuštajućim ušima, dubokim tamnim očima, zubima velike, bijele, guste međusobno zasađene.

Značajke kavkaske ovčari

Kaukazijski ovčar je prilično neovisan iintelektualno razvijene pasmine s kompleksnim karakterom. Glavna značajka bijelaca je da mogu analizirati situaciju i razumjeti stvarnost prijetnje njima ili članovima njezine obitelji. Zaštita teritorija je još jedna osobitost ove pasmine, stoga pas zna savršeno mjesto koje mu je povjereno, kategorično se odnosi na svakoga tko će prijeći njegovu liniju. Po svojoj prirodi, bijelac ovčar može agresivno liječiti druge pse ili biti ljubomoran vlasniku novih kućnih ljubimaca u obitelji. Ovdje ćemo govoriti je li Kavkazni Pastir opasan. Može se nedvosmisleno reći da Kavkazanin neće zanemariti nikoga tko ulazi u teritorij povjeren na nju, kategorično ne prihvaća pijanice, pažnja je potrebna u komunikaciji s malom djecom. Inače, pitanje je li pas kavkastih ovčara opasno ovisi o odgoju i brigu o kućnom ljubimcu.

Minusa kavkaske ovčari

Po sebi, bijelci su nježan i susretljivčlanovi njegove obitelji, dobro se upoznajte s prijateljima i prijateljima vlasnika. Ako ćete zadržati takav pas u gradskom stanu, onda se možete suočiti s nekim poteškoćama.

Kavkavski ovčar - Karakteristike pasmine 1

Minus kavkaznog ovčara je debeli dugi kaput pa se pripremite za činjenicu da će to biti posvuda: namještaj, seks, odjeća, zrak. Kućni ljubimac može biti neugodno i vruće u stanu - drugi negativan. </ P>

Kavkazni pastiri bi trebali puno hodati, trčati isamo premjestiti, što je u stanu postavka je gotovo nemoguće. Psi ove pasmine treba obrazovati od ranog doba i neka znaju tko je u kući glavna stvar, ako to nije učinjeno na vrijeme, onda sve može završiti s činjenicom da vaš ljubimac sam stavlja sve redom i zauzima glavno mjesto u hijerarhiji obitelji.

Za dobrog vlasnika i odgojitelja kavkaskog pastir, uopće neće biti nikakvih minusa. On će moći primiti vjernog, mudrog i snažnog psa - pomagača i zaštitnika obitelji.