Trening njemački ovčar kod kuće

Zahvaljujući izuzetnoj pametnostiNjemački pastiri, njihovo odgoj i trening su moguće i kod kuće. Glavna stvar koju trebate za to je pokazati malo strpljenja i ustrajnosti.

Kako trenirati pastirski štene kod kuće?

S dva mjeseca trenirati štene, možete početi jednostavno, ne podrazumijeva nikakvu posebnu fizičku aktivnost, naredbe: „Za mene”, „next”, „Stand”, „Sjednite”, „Down”, „Ne mogu.”

Pouke bi trebale biti redovne, po mogućnosti nanekoliko puta dnevno, ali ne dugo - oko 15-20 minuta. Inače, pas će se umoriti, dosaditi i može početi zagušljati - naravno, malo će se koristi od takvog treninga. Za svaku točnu izvedbu tima, nagradite štene - dajte mu neki ukus ili svoju omiljenu igračku.

Ali da zastrašite psa, vrišti na njega, i takone morate više pobijediti - strah će psa tvrdoglavo i neposlušno, a ako želite uspjeti, onda bi vaš odnos trebao biti zasnovan na povjerenju i ljubavi. Ako smatrate da se počinjete ljutiti, zaustavite okupaciju, odmorite sebi i svom ljubimcu.

Osim toga, od samog djetinjstva, priviknuti psa načešljanje, ispitivanje, čišćenje ušiju, rezanje noktiju i druge postupke, tako da kasniji posjet veterinaru i brigu o psu nije postao problem za vas.

Kako trenirati odrasle pastir kod kuće?

Nije važno koliko ste godina počeli treniratinjegov pas, čak i odrasli pastiri sposobni su učiti. Da bismo ovladali tim ili timom, trebat će još malo vremena, a vi - strpljenje. Najvažnije je redovito prikazivati ​​ustrajnost i vježbu. Zapamtite da na prvom mjestu pas mora naučiti osnovne vještine.

Kako bi obuka bila uspješna,to je osobito važno da pas vjeruje. Da biste to učinili, često idite s njom, igrajte se, hvale i glačite kad slušate. Dakle, pokazujući strpljenje, upornost i ljubav, nećete dobiti samo pouzdane čuvare, već i beskonačno lojalnog prijatelja.