Podizanje štene Alabai

Na prvi pogled izgleda Alabaijev passtrašna i strašna, ali zapravo su ove životinje vrlo ljubazne i nježne. Značajka ove pasmine je njezina neovisnost i neumoljiv karakter. Ovi psi smatraju se jednim od najstarijih pasmina i bili su uzgojeni da bi zaštitili krdo stoke od vukova i teritorija.

Alabai obrazovanje kod kuće

Obrazovanje Alabai štene bi trebalo riješitinajranije dobi. S obzirom na činjenicu da se Alabai razlikuje od neugodnog, nezavisnog karaktera, od dobi od dva mjeseca treba mu pokazati da ste nad njim dominantni, a vi ste gospodar u kući. Pokažite psa da ste zaduženi i obavijestite ga da se zapovijedi moraju provesti bez pitanja. Pri komunikaciji s životinjom mora se primijetiti posebna smirenost i suzdržanost. Ovaj pas poštuje ravnotežu, a ako podignete glas dok ga vježbate, to će se smatrati slabost koju ćete kasnije koristiti. U početnoj fazi obrazovanja i osposobljavanja Alabai možete naučiti takve naredbe:

  • "Lezi";
  • „Sjedni”,
  • „Glas”;
  • „Sljedeće”;
  • „Mjesto”.

Trebat će vam puno vremena za kućne ljubimceovladali materijalom, ali u budućnosti, pas će odmah poslušati i slijediti upute. Trening je najbolje obaviti na mjestima gdje nema smetnji, a zatim od psa možete postići posebnu koncentraciju.

Alabai, ili srednjoazijskog ovčara, aspoziva ovu pasminu, ima izvrstan razmišljanje i visoku razinu inteligencije. Dakle, uz pravilnu njegu i obrazovanje Alabai može računati na izvrsnu zaštitu vašeg doma i pozornost posvećenog prijatelja. Za razliku od ostalih pasmina, ti psi čuvaju ne samo vlasnika, nego i sav teritorij koji mu je dodijeljen.