Najveći pas na svijetu

Pas je lijepa životinja, ukrašenaprije mnogo tisuća godina. Ona može biti vaš pravi prijatelj, dobar pomagač, au nekim slučajevima i dadilja za vaše dijete. Danas ćemo govoriti o najvećim psima na svijetu.

Prije nego što saznamo koja je pasmina pasa najvišesjajno ćemo razmotriti što su veliki psi općenito vrijedni. U principu, poput pasa drugih veličina, veliki psi su lako podobni za trening i uz odgovarajuće obrazovanje vrlo su dobri i slatki stvorovi.

Ako ste vlasnik pasa najveće pasmine, ondapostoje dodatni troškovi za opremanje velikog osobnog prostora za vašeg prijatelja, kao i nešto veći troškovi za svoje obroke. Što ne čudi, budući da je logično da velike životinje zahtijevaju mnogo više hrane. Kada se pita koji je pas koji je najbolji za početak, mali ili veliki, samo vaši osobni likovi i preferencije mogu odgovoriti. Veliki pas u nekoj zemlji kući bit će idealan čuvar vaše imovine.

Dakle, kako bi se shvatila koja pasmina pasa je najveća, sljedeće je vrh najvećih pasa na svijetu. Razmotrimo svaki položaj u detalje.

Top 5 od najvećih pasa

Ispod je ocjena pet punoljetnih pasa,koji su označeni kao najveći u svijetu. Najosnovniji kriteriji odabira su težina i visina u grebenu (najviša točka na tijelu psa, mjesto na kralježnici između lopatica).

Na 5. mjestu Njemački veliki dane - pasmina pasa prepoznata je kao jedna od najvećih usvijet. Visina - do 82 cm, težina - do 92 kg. Određeni Zeus iz Michigana postao je poznat po svojoj veličini, visina je 111,8 cm, a na stražnjim nogama 2,2 m. Njegova težina je 65 - 70 kg. Boja tih pasa može biti drugačija: tigrasta, mramora, kišni ogrtač, itd. Dlaka je kratka i debela. Ova pasmina kombinira lojalnost, snagu i plemstvo. Ne shvaćajući njihovu snagu, kada se igraju s vama, lako ih mogu srušiti. Nemojte ovo smatrati agresivnošću.

Najveći pas na svijetu1

Na 4. mjestu Pirenejski mastif - pasmina najvećih pasa, rodno mjesto Aragon,Španjolska. To je veliki i mišićavi pas. Ima osnovnu bijelu boju i mrlje na tijelu ove boje, što se skladno podudara s bojom maske. Prosječni rast je od 76 do 82 cm, prosječna težina je od 68 do 80 kg. Vrlo pouzdan i pametan pas. S obzirom na rodbinu i djecu, ponaša se vrlo mirno. Zahvaljujući tome, Pirenejski mastiffs postali su naširoko koristi kao čuvari i tjelohranitelji.

Najveći pas na svijetu2

Na trećem mjestu Sv. Bernarda - najveća pasmina pasa. Ovi psi jako vole ljude i vrlo su pažljivi prema djeci. Neki izvori kažu da je sasvim moguće podići dadilju za maleno dijete od takvog psa. Međutim, u odnosu na male pse, oni nisu vrlo podržavaju. Ali ako su psi odrasli zajedno, postoji nada da će njihova veza biti topla. Ovi psi su izvorno zasađeni u Alpama, kao spašavanje i radnici. O njima puno dobrih filmova snimljeno je i dovoljno se izmišu legende. Ovi psi su vrlo veliki, a njihov stabilan rast u prosjeku iznosi 70-90 cm. Uobičajena težina je više od 80, ima pasa težih više od 100 kg. Sveti Bernard Benediktin bio je ujedno najteži pas, težine mu je 166,4 kg.

Najveći pas na svijetu3

Na drugom mjestu španjolski mastif Druga pasmina najvećih pasa. Ova pasmina potječe iz Španjolske. U svojem vlastitom donosi posebno za zaštitu. Morali su štititi stoku od grabežljivaca. Rast prosječno iznosi 90 cm, težina - 120 kg. Priroda ovih pasa je divna. Oni jako vole svoje vlasnike i zahtijevaju uzajamnu ljubav i privrženost, moraju se redovito češljati. Oni su izvrsni čuvari. Moraju živjeti u zemlji jer trebaju prostor i redovnu obuku kako bi održali svoj oblik.

Najveći pas na svijetu4

Na prvom mjestu Engleski mastif Je li najveća pasmina pasa, koja je istaIma status najvećeg psa na svijetu. Prosječna visina je 90 cm, težina od 70 do 110 kg. Ako smatrate u Guinnessovu knjigu, najveći rodovnica pas na svijetu je mastif „Aykama Zorbo”. Njegova visina je 94 cm i težine - 155.58 kg. Oni su dobri i jaki stražari, ali i vrlo prijateljski i vjeran svojoj obitelji.

Najveći pas na svijetu5