Većina velikih pasa

Većina pasmina uključena je u popis većineveliki psi u svijetu, uzgajaju se za potrebe rada, uglavnom za zaštitu stoke od vukova. On je definirao osnovne značajke svog karaktera: s primjeren odgoj divovi kao velika straža kuća i dvorište zadiranje izvana i, u isto vrijeme, dobri pratioci za domaćina, nježne prijatelji njihove djece. Danas mnogi ljudi, osobito onih koji žive u privatnim kućama, vole velike pse malih pasmina zbog svoje prijateljske i mirne naravi. Glavni nedostaci divovskih pasa može nazvati, prvo, kratko trajanje života, kao i mnogi veliki psi žive mnogo manje od svojih manjih kolegama, kao i visoke cijene hrane za kućne ljubimce, za visoke zahtjeve rezolucije pojedinih dijelova hrane. Pregledali smo mnogo pasmina i odabrali 10 najvećih pasa, koje predstavljamo u našem ocjenjivanju.

Leonberger

Deseto mjesto zauzima pasmina pasa s takvim neobičnimNaziv. Nastala je iz njemačkog otoka Leonberg, gdje je uzgajana ova pasmina velikih pasa. Leonberger se dogodio prelazeći Newfoundlande, Pirenejski pastiri i Sv. Bernarde. Visina u grebenu prosječnog predstavnika pasmine iznosi 72-80 cm za mužjake, za žene - 65-75 cm. Težina varira između 45-77 kg. Ovi psi su izvrstan izbor za veliku obitelj jer su poznati po visokoj razini inteligencije i ljubavi prema djeci, kao i visok stupanj sposobnosti učenja.

Najveći psi1

Moskovski čuvar

Pas je uzgajan u RusijiSv. Bernarda, bijelog ovčara i ruskih golubova. Prvi predstavnici pasmine rođeni su u 50-im godinama. XX. Stoljeća. I postao poznat kao kontakt i uravnotežen psi s visokim čuvanjem i čuvanjem kvalitete. Rast mužjaka doseže 77-78 cm kod grebena, težina - 60 kg. Za kuje, indikatori su 72-73 cm i 45 kg. Ova pasmina dobiva 9. mjesto našeg ocjenjivanja.

Najveći psi2

psi

8. mjesto zauzima južnoafrički čuvarPas nastao u XVII stoljeću. Rast predstavnika ove pasmine doseže 64-70 cm, a težina 70-90 kg. Burbulis je poznat po svojoj izdržljivosti i dobroj reakciji, ali predstavnici ove pasmine trebaju stalnu obuku, koju mora provesti brižan i ljubazan vlasnik.

Najveći psi3

Newfoundland (ronilac)

Pasmina poznata po cijelom svijetu zbog svoje inteligencije,Domišljatost i sposobnost donošenja odluka samostalno se nalazi na 7. mjestu našeg ocjenjivanja. Ovi psi su izvrsni drugovi, a zahvaljujući posebnoj strukturi šapa, plivaju dobro, što ih čini dobrim spasiteljima. Visina odraslog mužjaka pasmine na grebenu je prosječno 69-75 cm, kuja 63-68 cm, težina muškarca je 60-70 kg, žena 45-55 kg.

Najveći psi4

Tibetanski mastif

Pasmina, uzgojena na visokim planinama Tibeta, nalazi se na 6. mjestu časti. Visina u grebenu iznosi 66-81 cm, težina odraslog muškarca iznosi od 60 do 82 kg.

Najveći psi5

Velika danska

Na 5. mjestu je najviša pasmina pasa na svijetu. Visina je prosječno 80 cm, iako postoje poznati predstavnici pasmine čija visina u grebenu iznosi više od 100 cm. Težina takvog psa oslabljena je kod muškaraca od 54 do 91 kg, za žene od 45 do 59 kg.

Najveći psi6

Pirenejski mastif

Četvrto mjesto zauzima druga vrsta pasa,u početku izvedeni za potrebe ulova. Sada se često koriste kao fine čuvari i tjelohranitelji. Mužjaci pirenskih mastiffa mogu odrasti do visine od 77-81 cm, a njihova težina obično doseže 100 kg.

Najveći psi7

Sv. Bernarda

Popularni pratitelj pas, poznat po svojojodlične sigurnosne kvalitete i ljubaznost prema svom gospodaru i ljubavi za djecu. Bernard težina bi trebala biti iznad 80 kg, a rast za pse 70-90 cm. 3. naša klijenata.

Najveći psi8

španjolski mastif

Drugo mjesto zauzima španjolski mastif, čiji su veličine: muškarci 77-88 cm, 80-120 kg; kuja - 72 - 88 cm, 70 - 100 kg.

Najveći psi9

Engleski mastif

Engleski mastif je najveći psa i vođanašu ocjenu. Njegova visina na grebenu iznosi 69 - 91 cm, a težina mužjaka iznosi 68-110 kg. Ovi psi su poznati po svojoj miru i ravnodušnosti, ali istodobno, sa snagom i izvrsnim zaštitnim osobinama.

Najveći psi10