Aljaski Malamut i Husky Razlika

Dvije sibirske pasmine pasa sa sanjkama iAljaske Malamute povukle su Eskimi. Jaki i neumorni psi Aljaski Malamute služili su za nošenje, a što je najvažnije, dostojanstvo mužjaka je lako i brzo trčanje. I iako pripadaju istoj vrsti, postoji velika razlika između njih.

Aljaski malamut i huski - razlika u izgledu

malamut - ovo je snažan pas s dobro razvijenom muskulatulom. Struktura hrskavice je razmjernija. Izraz mužnje malamute uvijek je dobronamjeran, ali Haski je poput lukavne besmislene lisice.

Aljaski malamut i šumska razlika -1

Huskies razlikuju se u prekrasnim plavim očima u obliku badema, crnim ili smeđim nosom. Psiji pahuljasti rep je spušten. Boja kaputa je bijela, crno-bijela ili siva-smeđa.

Aljaski Malamut i Husky Difference -2

Značajka izvana malamute je prisutnost crnog hoda oko smeđih očiju psa. Usne i nos su crni, a rep je ravno i podignut. Malamutna vuna je češće siva-crna.

Malamute Alaskan i Husky - razlike u karakteru i skrbi

Razlika između malamute i husky također je vidljiva u svojim likovima. Paski pas je nježan i prijateljski, voli igrati s djecom. Ona je neovisna, ponekad čak i nepotrebna, što može ometati njezino usavršavanje.

Malamut je pravi intelektualac. Jedan pažljiv majstor često određuje raspoloženje psa crijeva. Nježno voli djecu i komunicira s njima na ravnopravnoj osnovi. Barking malamute vrlo rijetko, češće možete čuti njegov mrmljanje.

Ako volite čiste pse, tkonema neugodnog mirisa, a zatim izaberite Husky. U hrani, to nije problem. Za dobar razvoj Haski trebate stalno tjelesno opterećenje.

Ali malamut je ljubitelj hrane, i ovajljubav ponekad dovodi do tužnih posljedica. Stoga vlasnik mora pažljivo pratiti njegovu prehranu. Malamut voli kopati zemlju, imajte to na umu, dopuštajući mu da hoda u vrtu.