Trening Alabai

Mnogi vlasnici, pa čak i profesionalni uzgajivačiVjerujem da je pasmina pasa Alabai slabo bilo treninga. Argument je činjenica da Alabais prilično visok stupanj inteligencije i bilo propusta domaćina povezan s raspadom naredbu, pas percipira kao mogućeg ponašanja, a zatim su se nagovoriti da učini ono što ona ne želi biti izuzetno teško.

Značajke Alabaiove pasmine

Alabai štene mogu se trenirati ako se pamteznačajke ove pasmine. To je pastirski pas, što znači da je na genetskoj razini živjela u paketu s drugim psima i izvodila ono što čelnik čopora želi. Stoga je vrlo važno od prvih dana pokazati da ste vi koji ste gospodar, a vaši su timovi da štene moraju obavljati skrupulozno. Iskusni kineolog savjetuje da se prošeta s psom na različitim mjestima koja mu nisu poznata, a također da nose psa u automobilu, u javnom prijevozu. U nepoznatom okolišu, štene su izgubljene, a vi, ostali mirni i uvjereni, pokazujte se kao pravi vođa paketa, što može pomoći u borbi s teškom situacijom.

Alabai trenira kod kuće

Obrazovanje i obuka Alabai je izgrađen na proučavanju nekoliko osnovnih naredbi. Preostale naredbe naučit će se na zahtjev domaćina.

Prvi i najjači tim Alabaija je njegovnadimak. Potrebno je osigurati da na prvi izgovor njenog imena pas će napustiti sve poslove i platiti svu pozornost vama. Pri učenju nadimaka koristi se samo pozitivno pojačanje.

Kada se nadimak uči, možete početi učitiTim „! Meni” svojoj studiji trebali bi se održati na uzici, kao da je pas će pokušati poremetiti tim trebaju tiho, bez nanošenja boli ju povući s njim na alabai naučili - izvršiti naredbu je to potrebno. Naredbe "Sjedi!" I "Dalje!" Stječu se na isti način.

"Fu", "Ne!" Ili "Ne možete!"Podupiru negativne radnje (na primjer, trzanje na remen). Morate pažljivo ovladati ovu naredbu tako da pas to ne može ukloniti. Ovo će pomoći da Alabai bude sigurniji za druge.