Treniranje jazavaca

Jazavčar je mali lovac, vrloAktivno i voljeno. Jazavčari ne vole samoću, pa im se savjetuje da ljude koji žive u velikoj obitelji. Zbog svoje veličine, postali su idealni ravni psi, a njihova fina vuna olakšava brigu o njima.

Obuka teglenica, kao i ostale pasmine pasa, mora se provoditi dosljedno. Ovo je glavni uvjet jer Jazavčari su dovoljno pametni, lukavi i kaprirani, unatoč njihovoj veličini.

Jazavčari su genetski skloni sumnji prema ljudimai s nevjericom, pa kad ih sami vježbate morate odlučiti želite li sakriti tu kvalitetu ili razviti. Samo te želim upozoriti da čuvar psa iz kravate neće ionako raditi.

Počevši od ...

Obuka teglenica kod kuće treba biti provedena dosljedno, stalno i strpljivo:

  1. Vrlo je važno da glasovna naredba zvučiPrije bilo kakvog utjecaja. Na primjer, kada podučavate naredbu "Mjesto", najprije morate reći naredbu, a zatim nosite ili pozovite štene na mjesto. Dakle, sa svim ostalim timovima.
  2. Sve naredbe moraju biti izrečene strogo, jasno i jasno. Jazavčari su lukavi životinje, stoga, nakon što su osjećali opuštenost u svom vođi, iskoristit će ovo!
  3. Štenad običnih šibica može i treba biti učinjeno"Za poslasticu". Pokaži štene da imate nešto ukusno, od njega zahtijevate izvršenje tima, a onda svakako hvale "ukusan" i riječni biljezi.

Riječ je znak hvale za štene. Izaberite jednu ili dvije takve riječi, tako da pas razumije da izgovor tih riječi pokazuje da je sve učinila ispravno.

Radite s juniorima

U pravilu, 6-7 mjeseci štene bilo koje pasminetreba znati osnovne naredbe: "Za mene", "Mjesto", "Sjede", "Lažiranje", "Stajanje" i "Ne možete". Od dobi od šest mjeseci započinje ozbiljniji trening psa.

Kad radite s tinejdžerom, sjetite se togaponašanje vašeg ljubimca vrlo će vas podsjećati na ponašanje štetnog 15-godišnjaka. U tom razdoblju psa će početi misliti da je to najinteligentnije jer obavlja vaše zapovijedi, i zasigurno ga pohvalite!

U jazavštini, osobitost razdoblja sastoji se u pokušaju da se izbjegne za kratku udaljenost, izgled gluhoće zapovijedi, zanemarujući naredbe.

Kada vježbate jazavce, svakako ih razmotritetrenutaka. Nikada nemoj zlostavljati mlađeg, ako on nije dugo dolazio k vama, a onda je došao gore. Nikad ne uzmi ništa za druženje sa svojim prijateljima psa, neka igra, onda nazovi i dade "ukusan", a onda ode kući.