Edukacija harci

Husky pasmina pas je izvrstan pratilac iaktivni sudionik u životu obitelji. Pasmina pripada broju sanjkara i radnih pasa, a zbog svoje prirodne ljubaznosti nije pogodna za sigurnosne svrhe. Međutim, takvi psi često su vrlo aktivni, stoga je hunter treba trenirati i trenirati za znatnu količinu vremena, počevši od najranije dobi štene (oko 2 mjeseca), inače zanemareni pas može donijeti ogromnu nevolju svim članovima kućanstva.

Husky trening kod kuće

Vjeruje se da psi pasmine Husky lošepodvrgavaju se treningu zbog svoje samostalne i aktivne prirode, od prirode visoke razine inteligencije, blizine vukovima i velikog utjecaja instinkata na ponašanje. Ali ako vježbate redovito i stalno, možete savršeno trenirati psa i riješiti se puno problema u budućnosti.

Početak učenja odvija se od trenutka kadaštene prvi put van za šetnju: treba odmah staviti na pas ovratnik i uzici. U početku, štene će imati toliko mnogo iritansa na svijetu oko sebe da neće primijetiti nelagodu, a nakon što se naviknete, samo će biti sretni u očima remenice, jer to znači da je vrijeme za šetnju.

Trening se može podijeliti u dvije faze: momčadi koje se studiraju kod kuće i one koje se priznaju na ulici.

Škopsko treniranje kod kuće

Kod kuće štene bi trebale svladati naredbe:

  1. "Za mene!"- obavlja se prije nego što štene dobije poslasticu ili zdjelu hrane. Nemojte zaboraviti na pozitivno pojačanje, ako pas izvodi naredbu koju trebate potisnuti, pohvaliti ga, dati nešto ukusno. Gledajte boju vašeg glasa: preveliki ili previše nježan glas "zalupljen" ne može točno ponašati psa, kao pohvale gospodara. Bit će najučinkovitije razgovarati s prigušenim mirnim, slabim, ne vrlo glasnim glasom.
  2. "Sjedni!"- osnovni tim koji se također treba proučavati kod kuće. Tijekom dana morate ponavljati ovu naredbu sa psom što je češće moguće, pa će trening biti puno uspješniji nego ako ste sa psom angažirani, na primjer, sat ili dva na dan.
  3. "Traži" - vlasnik daje zapovijed, a zatim skriva poslasticu dlanovima ili iza leđa. Pas mora shvatiti gdje je tajna skriveno i kako ga izvući iz zatvorenih ruku.

Štene trening na ulici

Na ulici vam je potrebno, prije svega, trenirati šteneTo se na prvi poziv majstora mora vratiti k njemu. Zatim će muškarac sigurno hodati bez uzice na posebno označenom mjestu i neće biti nikakvih problema s činjenicom da je pas pobjegao, samo je trebalo otkopčati remen.

  1. "Za mene!"- razvoj tima nastavlja se na ulici. Ipak, nemojte se suzbijati ako je snijeg s drugim psima. Isto tako nije nužno, nakon izvršenja naredbe, odmah odvedite štene na remen. Prvo morate hvaliti i potaknuti je. Ako je vaš ljubimac vrlo oduševljen i ne reagira na tim, trebali biste privući njegovu pozornost, čučanje ili poznevske tipke. Ne možete loviti psa.
  2. Harizma treninga1

  3. "Ne možete!"Je li još jedna osnovna vještina koja bi trebala biti podučena na huskav. Ako je štene nešto pronašlo ili je uhvatio, trebate baciti krpu u nju s nečim zvoniti ili izvući ruke iz usta nepotrebnim i jasno izgovoriti naredbu. Također se možete lagano probijati preko trbuha i psovati psa.

U cjelini, štenad ima Haskija tijekom aktivnog razdobljatrening (4 mjeseca) formirana vezanost za vlasnika i emocionalne pozadine. Dakle, ne možete vikati na psa, snažno kritizirati, a kamoli pobijediti, ne da se kukavica ljubimca. Ako vaše štene slabo obučeni, ne postupi u skladu s tim, a kada ga se ostavi na miru kod kuće i pokvariti namještaj drsko - trebali konzultirati profesionalnog vodiča pasa, trenera, koji će pomoći da bi čak i najsloženijih u prirodi psa.