Turkmenski pastir

Veličanstvene i pune vrline Alabaija odjednomOsjećam se poštovanjem za sebe. S takvim ogromnim, ptićima sličnim lava, sigurno možete ići na šetnju. Vrijedilo mu je na trenutak pokazati bar jedan dio očnjaka, kao potencijalni zlostavljač koji se odmah povlači daleko. Ali oni također mogu požuriti neprijatelju brzinom svjetlosti, pa gotovo nema šanse za neprijatelja u sukobu s takvim psom. Koji je Središnji Azijski pastira turkmenskih Alabaija, je li vrijedno početi predstavljati ovu prekrasnu pasminu kod kuće?

Središnja Azija Shepherd Alabai - lik

Neki pitaju postoji li razlika izmeđutakve pasmine su Srednje Azije Pastir, Turkmen i Alabai. Svi ovi nazivi se odnose na iste pse, koji posjeduju ne samo prekrasan pogled, nego i vrlo zanimljiv lik. Türkmenski pastiri se vrlo brzo mogu prilagoditi novim uvjetima. Neće se lažno uzdrmati, smetati, glas se daje samo u stvarnoj opasnosti. Alabai neće biti histerično lajanje, pokazat će glas u očima nekog drugog, dati će svoju moć razumjeti i očekivati ​​daljnje djelovanje stranca. Prijeteći je izgled "azijskog" više rječit nego beskrajan lajanje.

Turkmenac Shepherd Alabai postaje dobarpratitelj sportaša. U utrci nisu daleko iza konja, ali se u vodi savršeno ponašaju, uređujući se s vlasnikom smiješnih igara. Mnogi se sviđaju kako privlače plivače, dajući im zabavu iz takve zabave.

Teritorijalnost u Alabai je kongenitalna, to vrijedimalo da mu ostane na ovom mjestu, a pas će ga početi štititi od stranaca. Njegova druga kvaliteta je konzervativizam. Ovi psi vole raditi u poznatim uvjetima, jasno razumijevajući svoje zadatke. Čak i sa štenadima moraju biti naviknuti na obogaćenu okolinu, na automobile, na bučne ulice. Inače, kućni ljubimac poderan iz poznatog okruženja može manifestirati agresiju.

Turkmenski ovčar je jaka životinja,Teško je običnoj osobi da se natječe u otvorenom sukobu s njim. Stoga se s njima morate ponašati nježno, neprimjetno postati neophodnim autoritetom za psa. Domaćin se mora pretvoriti u vođu za "azijski" odjel, tako da ne može ni zamisliti u svojim mislima, provjeriti njegovu snagu. Samo u ovom slučaju ćete dobiti puno zadovoljstva komuniciranja s Alabama i nemate nikakvih problema od pametnog psa.