Podizanje njemačkog ovčjeg štene

Odabir psa u kući, mnogi se okrećupozornost na njemački ovčari. Zašto? Činjenica je da je ova pasmina prepoznata kao najinteligentnija i neustrašiva, a vlasništvo u kući jamči sigurnost imovine i članova obitelji. Međutim, kako bi najbolje kvalitete životinje u potpunosti otvorile, morate ga početi obrazovati od djetinjstva. Kako organizirati obrazovanje štene njemačkog pastir i koji su glavni trenuci u tom procesu? O ovom dolje.

Njega, obrazovanje i osposobljavanje njemačkog ovčara

Mnogi vlasnici pasa obrazovanja se svodi naudarajući remen ili udarajući peticu. Na razvoju osobnih kvaliteta u ovom slučaju, ni mi ne govorimo. Ali kada se ispostavi da je od malenog psića rastao veliki jak pas koji ne slušaju naredbe i ima mnogo loših navika, to donosi puno problema.

Kako bi se izbjegli, poželjno je da se počnu bavitis psom iz drugog mjeseca života. Šestog mjeseca štene bi već trebale odgovoriti na njegovo ime, otići na zahod na ulici i izvršiti naredbe "Mjesto", "App", "Sit", "Laž" i "Za mene". Do šest mjeseci ovčar treba biti osposobljen za igranje, bez nametanja kazne i nasilja. Za svaku pravilno izvršenu naredbu obratite pažnju i željezu psa da razumije načelo treninga.

Kada se vježbate, pokušajte ne pretjerati. To jest, nemojte preopteretiti štene s vježbama i ne davati monotone naredbe, inače bi moglo izgubiti interes. Ako odlazite iz kuće za šetnju, a pas ne ide na fraza "Za mene!", Zatim ga odvratite, igrajte malo, a zatim idite kući.

Da bi obrazovanje bilo glatko i ispravno, pridržavajte se sljedećih načela:

 • koristiti redovito hranjenje (trenirati će životinju do određenog ritma);
 • Nemojte dopustiti da se štene gnjavi oko sebe i ustade drugačije;
 • iz bilo koje igre mora izaći pobjednički, jer se zahvaljujući tome uspostavlja samopouzdanje;
 • kazniti štene u vrijeme izvršenja nepoželjnog djela kako bi mogao uhvatiti vezu između kazne i prekršaja;
 • Ne dopustite strancima da miluju ili ljute ljude.

Savjeti za podizanje njemačkog ovčara

Prilikom školovanja ovčara, važno je razmotriti prirodua ne eksperimentiraju sa složenim tehnikama. Iskusni kineologi identificirali su nekoliko važnih pravila koja će vam pomoći pri podizanju životinje:

 1. Vlasnik prvo uzima hranu. Hranite pastir tek nakon što ga sami jedete. Na taj ćete način podučiti strpljenju. Nikada nemojte davati hranu iz stola i ne dopustiti ulazak u kuhinju. Nakon što je zdjelica napunjena hranom, neka psa obavlja određenu naredbu ("sjedi", "mjesto", "leći" ili "može"). U ovom trenutku tim će biti izvršen kao nikada prije zainteresirani i brzo.
 2. Vlasnik ne dopušta uzimanje vlastitih, ali tvrdi da jest„Pas”. Krevet, mjesto majstora je tabu! Ne dopustite da pastir ode u krevet, a još više, da spava tamo. To može dovesti do nepoštivanja vlasnika pasa. Da se ne odvoji od spavanja na krevetu u odsutnosti, postavite mišolovke

  Obrazovanje njemačkog ovčjeg štenci1

  - neće štetiti, ali želja za spavanjem na mjestu vlasnika bit će odbijena. Povremeno se pretvarati na mjesto psa, vozeći ga iz stelje. Dakle, pokazujete svoju superiornost.
 3. Nemoj zaboraviti remen. Podizanje njemačkog ovčara do godinu dana, počnite samo ako postoji kratki remen. On je ključ za poslušnost i disciplinu, čini ovčar ovisan o vama. Dopustite samo štene da napusti remen s naredbom "šetnja".
 4. Učitelj ne dopušta zlo bez razloga. Suzbijanje neopravdane agresije. U kaznu, uzmite greben i zavojite na zemlju, izražavajući u ozbiljnom tonu što mislite o tome. Ovaj postupak prijedloga treba koristiti od djetinjstva.